Κατάργησαν τη λέξη «Γενοκτονία» των Ελλήνων!

Κατάργησαν τη λέξη «Γενοκτονία» των Ελλήνων!

Τη βάφτισαν καταστροφή!

-Για πρώτη φορά δεν έγινε στη Βουλή η καθιερωμένη ειδική συνεδρίαση

Σε συνειδητή και προσχεδιασμένη υποβάθμιση της σημασίας της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας προχωρεί με μεθοδευμένο τρόπο η κυβέρνηση. Φτάνo­ντας μάλιστα στο σημείο να διαγράψει τον όρο «γενοκτονία» και να τον α­ντικαταστήσει με τη μη ενοχλητική για την Άγκυρα λέξη «καταστροφή». Προς ικανοποίηση των εντός επικράτειας «άσπονδων εχθρών» του Ελληνισμού και των οπαδών της κατάπτυστης θεωρίας περί «συνωστισμού».

Για πρώτη φορά στα χρονικά φέτος δεν έγινε στη Βουλή η καθιερωμένη ειδική εκδήλωση-φόρος τιμής στα εκατοντάδες θύματα, χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση ή δικαιολογία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προχθές το προεδρείο της Βουλής μνημόνευσε τη μαύρη επέτειο (14η Σεπτεμβρίου) όχι ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, αλλά ως Ημέρα Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Σε μακροσκελή δήλωσή του ο Μ. Χαρακόπουλος, αφού καταγγέλλει τις πρακτικές της κυβέρνησης αλλά και του προεδρείου της Βουλής, κάνει λόγο για «ξεπερασμένες ιδεοληψίες και δογματικές εμμονές». Επισημαίνει ακόμη τα εξής: «Είναι φανερό ότι τα στελέχη της κυβέρνησης και σύμπασας της κυβερνητικής πλειοψηφίας -καθότι οι ΑΝΕΛ συντάσσονται απολύτως με τον μεγάλο τους συνεταίρο- δεν είναι διατεθειμένα να συμπεριφερθούν με τον απαιτούμενο σεβασμό ούτε στο ιστορικό μας παρελθόν ούτε στις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας».

Και ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει: «Η ενέργεια αυτή, μετά την έντονη αντίδρασή μου πέρυσι, με αποστολή σχετικής επιστολής στον πρόεδρο της Βουλής -την οποία κοινοποίησα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων-, επιβεβαιώνει ότι είναι συνειδητή επιλογή η υποβάθμιση και απαξίωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας. Προφανώς γιατί έτσι ικανοποιούνται οι οπαδοί της θεωρίας του ‘‘συνωστισμού’’. Κρίμα!»


Σχολιάστε εδώ