Βρόµικος πόλεµος σε Καραµανλή

Βρόµικος πόλεµος σε Καραµανλή

Για Δημοσιογραφικούς βραχίονες σε διατεταγμένη υπηρεσία κάνει αναφορά το Κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της kontranews.

Το σχέδιο Μητσοτάκη για τον πλήρη έλεγχο της Νέας Δημοκρατίας έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται. Το πρώτο κεφάλαιο περιλάμβανε τις διαγραφές των Ευάγγελου Αντώναρου και Κωνσταντίνου Μίχαλου. Βλέπετε ως γνήσιοι και ακραιφνείς καραμανλικοί δεν ήταν αρεστοί στον νυν αρχηγό της Ν.Δ., ο οποίος θεώρησε ότι δεν μπορεί να τους ελέγξει, αναφέρει το άρθρο.

Και ο έλεγχος είναι η μεγαλύτερη επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και όταν λέμε έλεγχο εννοούμε πρωτίστως της κοινοβουλευτικής ομάδας και του μηχανισμού του κόμματος.

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας: Η δεύτερη φάση ξεκίνησε με την καρατόμηση βουλευτών και στελεχών οι οποίοι είχαν φιλοδοξίες να είναι πάλι υποψήφιοι βουλευτές στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά δεν ανήκαν στη μητσοτακική πτέρυγα.

Συνεχίζεται με την επιχείρηση αποκαθήλωσης όσων δεν είναι αρεστοί στο σύστημα Μητσοτάκη και δεν πρόκειται να υποταχθούν στις επιθυμίες του νυν αρχηγού και του περιβάλλοντός του.

Κορυφαία ενέργεια στο στάδιο αυτού είναι η επιχείρηση σπίλωσης του Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της kontranews, για τους καραμανλικούς βουλευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο ιταμός και χυδαίος τρόπος με τον οποίο επιτέθηκαν εναντίον του πρώην πρωθυπουργού δύο εφημερίδες. «Φαντάζει σαν να εκτελούσαν συμβόλαιο», λέει βουλευτής ο οποίος βεβαίως ζητά να τηρηθεί ανωνυμία.

Μάλιστα το χειρότερο όλων είναι πως η επίσημη Νέα Δημοκρατία δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση αποδοκιμασίας των δημοσιευμάτων, ούτε καν ψέλλισε μία λέξη στήριξης του Κώστα Καραμανλή, παρότι δημοσιεύματα υποστήριξαν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, για τον έναν από τους αρθρογράφους είχε γραφτεί στο παρελθόν ότι είναι μυστικοσύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αναφέρει το άρθρο.

Στη συνέχεια η εφημερίδα παραθέτει την αρχή τους ενός άρθρου: «Στα όσα απίθανα συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή, αναμφίβολα, ξεχωριστή θέση κατέχει ένα πραγματικό «μετέωρο», που όμοιό του δύσκολα μπορεί να εντοπίσει κανείς, όσο κι αν το αναζητήσει στο βάθος των δεκαετιών της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας. Άκαμπτο.

Ακούνητο. Αμίλητο. Μια ασώματος κεφαλή. Ένα δικό μας Ράσμορ. Αυτό το «μετέωρο» έχει ονοματεπώνυμο: λέγεται Κωνσταντίνος Καραμανλής του Αλεξάνδρου, είναι 62 ετών και έχει διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας για πέντε χρόνια, έξι μήνες και είκοσι επτά ημέρες. Περίοδο, ίσως, από τις δυστυχέστερες της χώρας στους περίπου δύο αιώνες της ύπαρξής της, αν κρίνει κανείς εκ του αποτελέσματος.»

Την απάντηση που δεν έδωσε η Νέα Δημοκρατία, την έδωσε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, ο οποίος είναι χρόνια στην παράταξη και διατηρεί στενή σχέση με τον Κώστα Καραμανλή. Ο διευθυντής της εφημερίδας Εστία σε ένα πολύ αιχμηρό και με πολλά μηνύματα άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία τονίζει: «Προσευχηθείτε εκεί στη ΝΔ να μην μιλήσει ο Καραμανλής γιατί κάποιοι δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Κοττάκης.

Αναλυτικά στο kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ