Παυλόπουλος: Πάνω από όλα προέχει  η κοινωνική συνοχή της Ευρώπης

Παυλόπουλος: Πάνω από όλα προέχει η κοινωνική συνοχή της Ευρώπης

Την ανάγκη προάσπισης της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη, προειδοποιώντας για τις πιθανές επιπτώσεις στην α­ντίθετη περίπτωση, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιά­γκλαντ.

«Η κοινωνική συνοχή κινδυνεύει. Κινδυνεύει από την διάβρωση του κοινωνικού κράτους», σημείωσε και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπερασπισθούμε τα κοινωνικά δικαιώματα, διότι οι ανισότητες, λόγω των οικονομικών πολιτικών, διαλύουν την κοινωνική συνοχή. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Γιατί βλέπουμε ακριβώς, μέσα από τη διεύρυνση των ανισοτήτων και μέσα από τη διάβρωση του κοινωνικού κράτους, να α­ναπτύσσονται όλα αυτά τα μορφώματα του λαϊκισμού, τα οποία στρέφονται όχι μόνον ενα­ντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ουσιαστικά και εναντίον του Συμβουλίου της Ευρώπης». Επισήμανε μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος τους κινδύνους που εγκυμονούν εν όψει ευρωεκλογών από τα συγκεκριμένα μορφώματα που αγγίζουν τα όρια του ναζισμού.

Όσον αφορά το Προσφυγικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα οι Ευρωπαίοι «δίνουμε εξετάσεις» ως προς το πώς εννοούμε τα δικαιώματα του ανθρώπου και πώς υπερασπιζόμαστε τον άνθρωπο. Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να το κατανοήσουν αυτό ορισμένοι εταίροι, που δεν μπορούν να παραβιάζουν με τέτοιο τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πρόσωπο των προσφύγων και να θεωρούν ότι αυτό μπορεί να γίνει χωρίς κυρώσεις.

Στο Προσφυγικό αναφέρθηκε ο κ. Παυλόπουλος και στη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χέικο Μας, εστιάζοντας στη σημασία που έχει για την πορεία της Ευρώπης η κοινωνική αλληλεγγύη. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «επιτέλους μπορούμε να πούμε ότι κάτι αρχίζει να κινείται προς την κατεύθυνση της επιβολής των αναγκαίων κυρώσεων προς όλους εκείνους που στην ουσία στρέφονται εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εναντίον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».


Σχολιάστε εδώ