Νέο πεδίον δόξης λαμπρόν για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, καθηγητή κ. Νίκο Παρασκευόπουλο…

Νέο πεδίον δόξης λαμπρόν για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, καθηγητή κ. Νίκο Παρασκευόπουλο…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


…που μετέτρεψε τις πόρτες των φυλακών σε περιστρεφόμενες για να μην καθυστερούν στην έξοδό τους οι κρατούμενοι που αποφυλακίζονται στο άψε – σβήσε με τον νόμο του. Για τα πανεπιστήμια ο λόγος, που θέλει να τα απαλλάξει από την ανομία και τις καταστροφές, που είναι στην ημερήσια διάταξη.

Ανέλαβε επικεφαλής δωδεκαμελούς επιτροπής «Για τη μελέτη ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης». Και ανακάλυψαν τάχιστα τις αιτίες της παρανομίας, που έχει γίνει καθημερινότητα σχεδόν σε όλα τα πανεπιστήμια.

Κατέληξαν, μάλιστα, και σε ένα πόρισμα με προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει προκειμένου να επανέλθει η γαλήνη στα ΑΕΙ μας. Τι προτείνουν; Αστειότητες.

• Για την αντιμετώπιση των κλοπών, πρέπει να φωτιστούν οι αύλειοι χώροι. Για τις ληστείες χρηματαποστολών και ΑΤΜ, πρέπει να απομακρυνθούν τα ΑΤΜ. Για τις πρόσκαιρες καταλήψεις χώρων από φοιτητές ή ΤΡΙΤΟΥΣ για αναψυχή – διασκέδαση, πρέπει να δημιουργηθούν χώροι αναψυχής, ελεγχόμενοι από τους φοιτητές.

• Σίγουρα θα έχετε σκάσει στα γέλια… Και θα έχετε δίκιο…

• Άλλο ένα θέμα που δεν έλυσε ο κ. Παρασκευόπουλος. Δεν φταίει, όμως, ο άνθρωπος. Φταίνε εκείνοι που του ανέθεσαν αυτή την αποστολή, όταν είναι γνωστό το ρηθέν από τον πρώτο καγκελάριο της Γερμανίας Ότο φον Βίσμαρκ: «Καθηγητές τρεις κι εχάθη η πατρίς».

• Και το επιβεβαίωσε για δεύτερη φορά ο καθηγητής κ. Ν. Παρασκευόπουλος.

Όλα δουλεύουν ρολόι στον χώρο της υγείας, όπως λέει συχνά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τόσο καλά, που στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» οι ελλείψεις έχουν περάσει κάθε όριο. Απόδειξη, το ότι μια βρεφονηπιοκόμος βάρδιας φροντίζει 13 βρέφη, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Είδες η Αριστερά; Η κυβέρνηση έχει συνομιλίες με το Αμερικανικό Πεντάγωνο για την ενίσχυση και την επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει η «Wall Street Journal». Μάλιστα, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, «υπάρχουν τόσο γεωπολιτικοί όσο και γεωγραφικοί παράγοντες που καθιστούν την Ελλάδα ελκυστική περιοχή για τον Αμερικανικό Στρατό».

Κόντρα στο Βερολίνο η Deutsche Bank. Σε αντίθεση με τους περιβόητους «θεσμούς», που έχουν θεοποιήσει τα πλεονάσματα και λένε ότι χωρίς αυτά δεν πρόκειται να έρθει η ανάπτυξη και η ανάκαμψη της οικονομίας, η γερμανική τράπεζα υποστηρίζει ότι το υπερπλεόνασμα, που το 2019 υπάρχει δέσμευση να είναι 3,7% του ΑΕΠ, θα επιβραδύνει τον ρυθμό ανάπτυξης κατά 0,8%. Αναφέρονται, μάλιστα, και στις επικείμενες εκλογές, που τις θεωρούν τεστ αξιοπιστίας. Μήνυμα που έχει παραλήπτη την κυβέρνηση και πρωτίστως τον ίδιο τον Τσίπρα.

Ο… πόλεμος που έχει κηρύξει ο Τραμπ στην Κίνα επεκτείνεται. Σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται το νέο κύμα δασμών σε κινεζικά προϊόντα. Αναμένεται η απάντηση του Πεκίνου και ήδη οι πληροφορίες μιλούν για δασμούς ύψους 60 δισ. δολ. σε αμερικανικά προϊόντα.

Τον λογαριασμό, φυσικά, θα τον πληρώσουν οι καταναλωτές σε ΗΠΑ και Κίνα.

Κρατιέστε; Φόρους 14,3 δισ. ευρώ πλήρωσε η Apple στην κυβέρνηση της Ιρλανδίας, μετά την απόφαση της Κομισιόν ότι το Δουβλίνο πρόσφερε έμμεση κρατική βοήθεια στον τεχνολογικό κολοσσό με τη χαμηλή φορολογία που του είχε επιβάλει. Να σημειωθεί ότι η κεφαλαιοποίηση της κατασκευάστριας εταιρείας του εμβληματικού iPhone ξεπέρασε το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια στις αρχές Αυγούστου. Τα κέρδη που πραγματοποίησε το 2016 εκτός ΗΠΑ ήταν 41 δισεκατομμύρια δολάρια.


Σχολιάστε εδώ