Επίθεση από ομάδα ακροδεξιών στον Πέτρο Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα: Τραυματισμένος στο νοσοκομείο

Επίθεση από ομάδα ακροδεξιών στον Πέτρο Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα: Τραυματισμένος στο νοσοκομείο

Επίθεση από ομάδα περίπου 30 ατόμων δέχθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας έξω από το γήπεδο της πόλης.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τον βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα, ο οποίος δήλωσε ότι καθοδόν προς το γήπεδο, και για καλή του τύχη δεν είχε μαζί το παιδί του, δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που τον χτύπησαν.

Το μήνυμά του, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ότι ο φασισμός δεν θα περάσει. Αυτήν ώρα ο βουλευτής βρίσκεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Καταδικάζει η Νέα Δημοκρατία

Την απερόφραστη καταδίκη της εκφράζει η ΝΔ για την επίθεση που δέχθηκε στην Καλαμάτα ο βουλευτής Πέτρος Κωσταντινέας. Σε δήλωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέσεη σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία. Η ανακοίνωση αναφέρει: “«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία».

Το Ποτάμι

«Η καταδίκη της επίθεσης εναντίον του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα, αυτονόητη υποχρέωση όλου του δημοκρατικού κόσμου» έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας. «Η βία δεν πρέπει να έχει καμιά θέση στην πολιτική αντιπαράθεση. Οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν» επισήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει «την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα», τονίζοντας πως «ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη φασιστική βία, αλλά και σε όσους στηρίζουν ή ανέχονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις».

Μαξίμου

«Οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς» σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ

Η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει ως στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο.
Όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους. Οι δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στη φασιστική βία και τους εκφραστές της.

Mε πληροφορίες και από το hellasjournal.com


Σχολιάστε εδώ