Άναψε φωτιές το… δαχτυλίδι του ΣΥΡΙΖΑ στους τέσσερις δημάρχους της Β’ Πειραιά

Άναψε φωτιές το… δαχτυλίδι του ΣΥΡΙΖΑ στους τέσσερις δημάρχους της Β’ Πειραιά

Δικαιώθηκε το «Π», που την περασμένη Κυριακή έγραψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τους σημερινούς δημάρχους σε Πέραμα, Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Νίκαια-Ρέντη και Κορυδαλλό. Προχθές το βράδυ, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, Χρ. Φωτιάδης, σε συνέλευση κομματικών στελεχών που έγινε στη Νίκαια, τόνισε ότι είναι ειλημμένη απόφαση της ηγεσίας του κόμματος να στηρίξει τους Γ. Λαγουδάκη, Χρ. Βρεττάκο, Γ. Ιωακειμίδη και Στ. Κασιμάτη.

Η επίσημη ανακοίνωση πυροδότησε α­ντιδράσεις, καθώς εκτός του Γ. Λαγουδάκη (Πέραμα) οι υπόλοιποι τρεις δήμαρχοι δεν ανήκουν στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας οι τοπικοί φορείς του κυβερνώντος κόμματος μαζί με τη βουλευτή της Β’ Πειραιά Εύη Καρακώστα εξέφρασαν τη διαφωνία τους, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι του Βρεττάκου που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ απειλούν με αποχώρηση!

Προβλήματα όμως προέκυψαν και στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, όπου ο Γ. Ιωακειμίδης είχε κατέβει ανεξάρτητος και είχε συνεργαστεί με μεγάλο κομμάτι της ΝΔ, ειδικά στον Ρέντη, και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι που είχε εκλέξει, και μάλιστα από τους πρώτους σε σταυρούς, όπως ο Μαρα­γκάκης και ο Σταματάτος, ήταν οργανωμένοι στη ΝΔ! Το ίδιο ισχύει και με τον Στ. Κασιμάτη στον Κορυδαλλό, με την παράταξη του οποίου έχουν εκλεγεί εννέα νεοδημοκράτες σύμβουλοι!

Το ζητούμενο λοιπόν είναι τι θα γίνει μ’ αυτούς. Θα τους αφήσει η ΝΔ να ενισχύσουν συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ; Τα πρώτα μηνύματα από την Πειραιώς λένε ότι ήδη έχει δοθεί εντολή να μην υπάρξει ούτε… υποψία ενίσχυσης συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε, αποδυναμωμένοι, οι δύο δήμαρχοι σίγουρα θα τα βρουν… σκούρα.

Ακόμη, ο κ. Φωτιάδης είπε ότι στον Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει για υποψήφιο ικανό να σταθεί απέναντι στον… Μαρινάκη! Πράγμα που σημαίνει ότι η σημερινή ηγεσία του «Λιμανιού της Αγωνίας» δεν κρίνεται επαρκής. Αν όχι ολόκληρο το «Λιμάνι της Αγωνίας», που να θυμίσουμε ότι το ίδρυσε ο αείμνηστος Ν. Λεγάκης και συνεργάστηκε μαζί του ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως κατεβάσει αμιγώς δικό του συνδυασμό.


Σχολιάστε εδώ