Μεγάλες καταστροφές στο πανεπιστήμιο Κρήτης από την πυρκαγιά

Μεγάλες καταστροφές στο πανεπιστήμιο Κρήτης από την πυρκαγιά

To μέγεθος της καταστροφής στο πανεπιστήμιο της Κρήτης καταγράφει βίντεο από το εσωτερικό του κτιρίου που τυλίχθηκε στις φλόγες το πρωί της Κυριακής.

Στάχτες και αποκαΐδια συνθέτουν το σκηνικό μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής, πιθανόν στο υπόγειο.

Εκείνη την ώρα στην εστία βρίσκονταν 30 φοιτητές που όπως φαίνεται κατάφεραν έγκαιρα να εγκαταλείψουν το χώρο.

Σύμφωνα με το creta24.gr που έφερε στο φως της δημοσιότητας το βίντεο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Οδυσσέας Ζώρας δήλωσε ότι «όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με κάποιον φοιτητή δεδομένου ότι η φωτιά αφορούσε στο βόρειο κτήριο των φοιτητικών εστιών, ωστόσο ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα διότι θα μπορούσε κάποιος από τους φοιτητές να φιλοξενεί άλλο άτομο».

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηρακλείου: «Καλά στην υγεία τους οι φοιτητές»

«Όλοι οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επικοινωνήσει με τις αρχές», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης μετά από την ενημέρωση που είχε επισήμως, όπως επισήμανε, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Κωσταντίνο Λαγουδάκη.

Οι φοιτητές έχουν επικοινωνήσει και με τους οικείους τους αλλά και με άλλους φοιτητές και ως εκ τούτου όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα είπε ο κ. Κουκιαδάκης, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την πληροφορία ότι πυροσβέστες σπάζοντας τα παράθυρα των εστιών ερευνούσαν τα δωμάτια για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων προσώπων.

Στην Κρήτη τη Δευτέρα ο Γαβρόγλου

Με εντολή του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, μετέβη στην Κρήτη κλιμάκιο του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται ζητήματα φοιτητικής μέριμνας με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Ζέρβα.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στους χώρους του πανεπιστημίου σήμερα, Κυριακή, έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και ο κ. Γαβρόγλου βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρχές του Ιδρύματος.

Μάλιστα, ο υπουργός θα μεταβεί στο Ηράκλειο, όπου αύριο, σύμφωνα με πληροφόρηση από το υπουργείο, αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του πανεπιστημίου, την άμεση βοήθεια στους φοιτητές που επλήγησαν, για τη στέγασή τους και την αποκατάσταση των καταστροφών στις εστίες.

Επίσης, αύριο, Δευτέρα, ο κ. Γαβρόγλου θα συναντηθεί με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων και άλλους φορείς της πόλης.

Πηγή: newpost.gr


Σχολιάστε εδώ