Μπήκαν τα λεφτά από την πρώτη δόση των τηλεοπτικών αδειών

Μπήκαν τα λεφτά από την πρώτη δόση των τηλεοπτικών αδειών

Το σημαντικότερο βήμα της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ολοκλήρωθηκε. Και οι 5 τηλεοπτικοί σταθμοί, ΑΝΤ1, Star, Alpha, ΣΚΑΪ και Epsilon TV πλήρωσαν την πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ για να πάρουν την άδεια.

Πλέον και αν  το ΣτΕ δεν απαντήσει αρνητικά, το ΕΣΡ θα πρέπει να προχωρήσει στην τελική ανακήρυξη των αδειούχων τηλεοπτικών σταθμών και να συνεχίσει τη διαδικασία για τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.  Από την πρώτη δόση, συγκεντρώθηκαν στα ταμεία του δημοσίου 17,5 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό όφελος στη δεκαετία θα ανέλθει σε 175 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα  με την απόδοση των αδειών θα μειωθεί ο ειδικός φόρος τηλεόρασης σε 5%, από 20%.. Από το 2015 που εφαρμόστηκε η μνημονιακή νομοθεσία για το φόρο, συγκεντρώθηκαν περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ αρχικά διαφωνούσε με τη χορήγηση των αδειών δηλώνοντας πως πλέον δεν ιφίστανται και στη συνέχεια αρνήθηκε να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, παρατείνοντας το καθεστώς της τηλεοπτικής ανομίας. Τέλος υποστήριξε πως χωράνε άπειροι τηλεοπτικοί σταθμοί, υιοθετώντας τη στάση της ΕΙΤΗΣΕΕ, με προφανή στόχο να μειωθεί το τίμημα υπέρ του δημοσίου. Η στρατηγική της ΝΔ στο συγκεκριμένο τομέα, απέτυχε.

Πηγή: typologies.gr


Σχολιάστε εδώ