Κούβελος: Η Ένωση των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών της Ευρώπης, κινητήρια δύναμη για την επίτευξη των στόχων της Ολυμπιακής παιδείας

Κούβελος: Η Ένωση των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών της Ευρώπης, κινητήρια δύναμη για την επίτευξη των στόχων της Ολυμπιακής παιδείας

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, βρίσκεται στη Λουμπλιάνα για την 4η Συνέλευση των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών της Ευρώπης αλλά και την ίδρυση της Ενωσης Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών της Ευρώπης.

Ο κ. Κούβελος με την ιδιότητα του ως Προέδρου της ΔΟΑ, ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην Τελετή Εναρξης και μιλώντας στους μετέχοντες, μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Η Ένωση των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών της Ευρώπης μπορεί να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την επίτευξη των στόχων της Ολυμπιακής παιδείας, καθώς η ιδέα της ένωσης των δυνάμεων και η συνεργασία, θα δημιουργήσει ένα εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη του τρόπου σκέψης μας, για να μπορέσουμε να ακούσουμε και να καταλάβουμε ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή, είναι να μοιράσουμε τις πεποιθήσεις και τις ιδέες μας. Μόνο τότε, οι θεμελιώδεις αρχές του Ολυμπιακού Κινήματος θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της ενίσχσης τέτοιων πρωτοβουλιών με αλληλεγγύη και χρηστή διακυβέρνηση. Οι Εθνικές Ολυμπιακές Ακαδημίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ύπαρξης της ΔΟΑ και είμαστε περισσότερο από πρόθυμοι να σταθούμε δίπλα σας».

Τον χαιρετισμό του Ισίδωρου Κούβελου παρακολουθήσαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Janez Kocijancic, Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Ratko Kovacic και ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σλοβενίας, Bogdan Gabrovec.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας θα απευθύνει και ομιλία με θέμα: «Ο συντονιστικός ρόλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην προώθηση του Ολυμπισμού και των αξιών του, μέσω των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών».


Σχολιάστε εδώ