ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Όλα είναι έτοιμα πλέον για το 3ed International Basketball Tournament Crete, που διεξάγεται από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου στο κλειστό στα «Δυο Αοράκια» του Ηρακλείου , με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού , της Ούνικς Καζάν, της Γαλατασαράι και της Χαποέλ Ιερουσαλήμ.

Η άφιξη των ομάδων αναμένεται να γίνει την παραμονή της έναρξης του τουρνουά.Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στις ομάδες που παίρνουν μέρος στο σπουδαίο αυτό τουρνουά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μία νέα αρχή, η οποία θα συνοδευτεί από την επιστροφή της ομάδας στις επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων, θέλει να κάνει ο ανανεωμένος φέτος, σε όλα τα επίπεδα Ολυμπιακός. Μάλιστα ουσιαστικά το τουρνουά θα είναι τα αποκαλυπτήρια του νέοu Ολυμπιακού,αφού για πρώτη φορά φέτος θα είναι στο ρόστερ όλα τα στελέχη του .Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποχώρησε μετά το τέλος της περσινής σεζόν και ως διάδοχός του επιλέχθηκε ο Ισραηλινός Ντέιβιντ Μπλατ, ένας προπονητής εγνωσμένης αξίας με μεγάλη καριέρα σε Ευρώπη και Αμερική, ο οποίος καλείται να περάσει στον υπάρχοντα κορμό μία νέα αγωνιστική φιλοσοφία. Οι Ερυθρόλευκοι ενισχύθηκαν στην περιφέρεια με τον Αμερικανό σκόρερ Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και το Γάλλο ΑξέλΤουπάν που αναμένεται να βοηθήσει με τα αθλητικά του προσόντα. Στις θέσεις των φόργουορντ έφτασαν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ και ο Λετονός Γιάνις Τίμα, ενώ αποκτήθηκε και ο Αμερικανός σέντερ Ζακ ΛιΝτέι.

ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Το τέλος της προηγούμενης σεζόν βρήκε τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στην τρίτη θέση του Ισραηλινού πρωταθλήματος, κάτι που της έδωσε το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του BasketballChampionsLeague. Στόχος της ομάδας να πρωταγωνιστήσει τόσο σε εγχώριο όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο τιμόνι της ομάδας παρέμεινε ο Όντεν Κάτας, ο οποίος παράλληλα είναι και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ. Το ρόστερ της ομάδας, στο οποίο ξεχωρίζει ο πρώην NBAer, ΑμάρεΣταντεμάιρ, άλλαξε σημαντικά σε σχέση με πέρυσι, καθώς έγιναν πολλές προσθήκες. Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν οι Κρις Τζόνσον, Τασόν Τόμας, Τζέιμς Φελντίν, ΤζόζεγΛούαλ-Ακουίλ, ΝταΣαν Μπάτλερ, Τζέι Κόβαν Μπράουν, Τζος Όουενς, Αλεξέι Τσούμπρεβιτς, ΊντανΡεϊβάν και ΤαμίρΜπλατ.

ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ

Η Ούνιξ Καζάν επιθυμεί τη σεζόν αυτή να φτάσει ψηλότερα σε σχέση με πέρυσι αφού ο αποκλεισμός στα προημιτελικά του Eurocup και η 4η θέση στη VTB League της στέρησαν μία θέση στην Ευρωλίγκα. Παρόλα αυτά, παραμένει μία άκρως ανταγωνιστική και δυνατή ομάδα με υψηλούς στόχους. Το ελληνικό στοιχείο

διατηρήθηκε στο Καζάν, καθώς ο Δημήτρης Πρίφτης συνεχίζει στη θέση του προπονητή και ο Κώστας Καϊμακόγλου οδεύει προς την έβδομη σεζόν του στη Ρωσία. Η αποχώρηση σημαντικών παικτών όπως ο Στεφάν Λάσμε και ο Ισπανός γκαρντ ΚίνοΚολόμ, αντιμετωπίστηκε με την έλευση των Ρέιμαρ Μόργκαν, Πιέρια Χένρι, ΆρτεμΚλιμένκο και ΜαξίμΣελεκέτο.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

Η Γαλατασαράι προέρχεται από μία μάλλον δύσκολη σεζόν, καθώς γνώρισε αποκλεισμό στη φάση των 16 του Eurocup και κατετάγη μόλις 9η στο τούρκικο πρωτάθλημα και αναζητά ένα νεό ξεκίνημα προς το δρόμο των επιτυχιών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ο ΕρτουγρούλΕρντογάν να διαδεχθεί τον ΟκτάιΜαχμούτι στον πάγκο της ομάδας και το ρόστερ γνώρισε ριζική αναδόμηση, προκειμένου η ομάδα να ανακάμψει τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο. Στις προσθήκες ξεχωρίζουν ο ομογενής σέντερ Ζακ Όγκαστ, που αγωνίστηκε πέρυσι στον Παναθηναϊκό, ο Αμερικανός γκαρντ Άαρον Χάρισον και ο Αμερικανός φόργουορντ Νάιτζελ Χέιζ. Επίσης, αποκτήθηκαν οι Γιάκα Κλόμπουτσαρ, Μάρκο Αράποβιτς, ΤάιΓουέμπστερ, ΕρολτσάνΤσίνκο, ΑϊμπέρκΟλμάζ, ΤσανέρΕρντενίζ, ΕμίρΓκοκάλπ και Τσαν Κορκμάζ.

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΝΣ ΜΠΕΡΓΟΥΟΛΝΤ

Εκτός από τον Ντίνο Ράτζα θα δώσει στο τουρνουά και ο Λάνς Μπεργουόλντ, ο οποίος την περίοδο 1993-1994, όντας αθλητής του Περιστερίου, μαζί με τους Οντι Νόρις, Αργύρη Πεδουλάκη, Άγγελο Κορωνιό και Γιάννη Μυλωνά, είχαν συνθέσει μια θρυλική πεντάδα, ίσως την κορυφαία στην ιστορία για την ομάδα της Δυτ. όχθης.Ο Λάνς Μπεργουόλντ, κατόπιν έκανε ένα σύντομο πέρασμα κι από τον Παπάγου, ωστόσο, αποσύρθηκε νωρίς από την ενεργό δράση εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού.

Να σημειώσουμε ακόμα, ότι Λανς Μπέργουολντ, προτού ταξιδέψει στη χώρας μας, αγωνίσθηκε για πέντε χρόνια (1988-’93) στην Ισπανία, όπου είχε κατά μέσο όρο 17.5 πόντους και 10.5 ριμπάουντ.

Ο Λάνς Μπεργουόλντ θα μιλήσει και στην επιμορφωτική ημερίδα που θα γίνει στο πλαίσιο του τουρνουά.


Σχολιάστε εδώ