Τώρα: Αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα – Eπεισόδια στον Πειραιά!

Τώρα: Αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα – Eπεισόδια στον Πειραιά!

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ομάδες αγνώστων έριξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στην κλούβα των ΜΑΤ που έχει παραταχθεί στο πλάι του Δημοτικού Θεάτρου εμποδίζοντας την πρόσβαση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

H πορεία ξεκίνησε από το Κερατσίνι, με κατεύθυνση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Σήμερα συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο Κερατσίνι, στο σημείο όπου ο 34χρονος έπεσε νεκρός αφήνοντας λουλούδια, μεταξύ των οποίων και η μητέρα του, Μάγδα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δίκη – και γι’ αυτό, αλλά και για τα άλλα εγκλήματά τους – δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και οι ναζιστές της Χ.Α. κυκλοφορούν ελεύθεροι παρά το πλήθος των συντριπτικών στοιχείων, που αποδεικνύουν το ναζιστικό – εγκληματικό χαρακτήρα αυτού του μορφώματος.

Όλα αυτά τα χρόνια έγινε ακόμη πιο φανερό στο λαό και τη νεολαία ότι τέτοιες φασιστικές αντιδραστικές δυνάμεις, είναι προϊόντα του σάπιου συστήματος, που τους αξιοποιεί με διάφορους τρόπους. Αποθρασύνονται απ’ την αντικομμουνιστική ιδεολογία και πρακτική της ΕΕ, στηρίζονται από τμήματα του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικά κέντρα, που δε διστάζουν ακόμη και να στηρίξουν τέτοιες δυνάμεις, για την προώθηση των σχεδιασμών τους (π.χ. Ουκρανία).

Πάνω απ’ όλα, αυτές οι δυνάμεις αξιοποιούνται απ’ το σύστημα, έτσι ώστε η δυσαρέσκεια και η οργή απ’ την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, να εγκλωβίζονται στο ρατσισμό και το φασισμό, για να μένει στο απυρόβλητο ο πραγματικός αντίπαλος.

Γι’ αυτό το λόγο 5 χρόνια μετά πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας, όχι μόνο για την απομόνωσή τους, αλλά και για την ανατροπή του συστήματος, που τους γεννά και τους θρέφει.


Σχολιάστε εδώ