Δ. Τζανακόπουλος: «Κεντρική επιδίωξη του Μητσοτάκη, η συγκυβέρνηση με το ΔΝΤ»

Δ. Τζανακόπουλος: «Κεντρική επιδίωξη του Μητσοτάκη, η συγκυβέρνηση με το ΔΝΤ»

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΔΕΘ τόνισε: «To πρόγραμμα έμπνευσης ΔΝΤ που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης αφορά σχεδόν αποκλειστικά την οικονομική ελίτ, τους φίλους δηλαδή και τους συνδαιτημόνες του». «Χωρίς καν να πιεστεί ομολόγησε από μόνος του ότι η εφαρμογή του προγράμματος του συνεπάγεται και νέα προσφυγή στο ΔΝΤ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζοντας τον στόχο «φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό.»ανέφερε ότι  ήδη το Υπ. Εργασίας ανακοίνωσε εντός των επόμενων ημερών κατατίθεται τροπολογία για την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού

  • Εντός των επόμενων εβδομάδων κατατίθεται νομοθετική ρύθμιση ώστε εντός του 2018 να εξοφληθούν τα αναδρομικά σε δικαστικούς, ενστόλους και πανεπιστημιακούς, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΣτΕ.
  • Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς του ΕΣΥ πραγματοποιήθηκε ήδη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό και αναζητούνται τρόποι για την αποκατάσταση της αδικίας του 2ου Μνημονίου.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ:
• 2019: 10% μεσοσταθμικά και εως 30% για τις χαμηλές περιουσίες

• 2020: 20% μεσοσταθμικά και έως 50% για τις μικρές και μεσαίες περιουσίες.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών:

• Για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα πάνω από 7.000: 13,3% από 20%.
• Για δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς: μείωση των εισφορών για επικούρηση & εφάπαξ στο ελάχιστο που ισχύει σήμερα δηλαδή στα 64.5 ευρώ το μήνα.

Μείωση του φόρου επιχειρήσεων κατά 1% για το 2019 με στόχο να φτάσει στο 25% εντός 4ετίας.

Πρόγραμμα ελαφρύνσεων για την 4ετία:
• Μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 22% και από το 13% στο 12%.
• Ενίσχυση των προϋπολογισμών του Κοινωνικού Κράτους στην Υγεία, την Πρόνοια και την Παιδεία.


Ο υπουργός για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών στις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη έκανε λόγο για «δώρο στις ασφαλιστικές εταιρείες τις εισφορές των εργαζομένων και αφήνει στον αέρα 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους». Ενώ όπως σημείωσε «Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι σκοπεύει να εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου για το 2020».

«Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε μια πρόταση Φρανκεστάιν για τον ΕΝΦΙΑ»

«Αν η πρόταση του κου Μητσοτάκη για τον ΕΝΦΙΑ μπορούσε να εφαρμοστεί, θα οδηγούσε βραχυπρόθεσμα σε αύξηση τελικά του ΕΝΦΙΑ καθώς θα περιόριζε άμεσα τους πόρους στην μεγάλη πλειονότητα των Δήμων της χώρας και θα δημιουργούσε δήμους 2 και 3 ταχυτήτων». «Είναι μια οριζόντια πρόταση, ευνοεί τις μέγαλες περιουσίες και αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες».

«Αντίστοιχες εξαγγελίες θα έβρισκε κανείς μόνο στους ακραίους ρεπουμπλικανικούς κύκλους του Tea Party και στο πρόγραμμα του κ. Μάγκρι στην Αργεντινή, όπου το σχέδιο σοκ μείωσης φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις οδήγησε πίσω στην αγκαλιά του ΔΝΤ», πρόσθεσε ο κ.Τζανακόπουλος

Με πληροφορίες και από την ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ