Αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους σε πολλούς ΟΤΑ εκδίδουν τελευταία τα δικαστήρια

Αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους σε πολλούς ΟΤΑ εκδίδουν τελευταία τα δικαστήρια

Αποφάσεις με τις οποίες δικαιώνουν τους εργαζόμενους σε πολλούς ΟΤΑ και ανατρέπουν τον νόμο που κατάργησε τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα άδειας, εκδίδουν τελευταία τα δικαστήρια. Και από τη στιγμή που υπάρχει το δεδικασμένο, όλο και περισσότεροι υπάλληλοι ΟΤΑ θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Οι δήμαρχοι ανησυχούν ότι δεν θα έχουν να τους πληρώσουν, αφού με την κατάργηση δώρων και επιδομάτων, που έγινε βάση νόμου, μειώθηκαν και οι ΚΑΠ.

Στη συνεδρίαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, που έγινε την περασμένη Δευτέρα, υπήρχε ένα θέμα που ανέφερε: «Επικαιροποίηση της απόφασης 20/2017 – Λογαριασμοί 113ΣΣ4». Όπως ανέφερε όμως σε γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αναγέννηση» και μέλος της επιτροπής Ζαχαρίας Ζούπης, επικαιροποίηση γίνεται μόνο σε αποφάσεις που υπάρχουν. Και απόφαση 20/2017 δεν υπάρχει!

Τι να επικαιροποιηθεί λοιπόν; Επειδή όμως με βάση την απόφαση αυτή, που δεν υπάρχει κατά τον κ. Ζούπη, έχει γίνει καταμερισμός χρημάτων και έχουν δοθεί λεφτά σε σχολεία, ενώ κόπηκαν χρηματοδοτήσεις από άλλα, το θέμα έχει φθάσει πολύ ψηλά και απασχολεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη Δικαιοσύνη! Μήπως με την «επικαιροποίηση» κάποιοι πάνε να… κουκουλώσουν την παρανομία τους για να μην πάνε φυλακή; Γιατί κάτι τέτοιο υπονοεί ο κ. Ζούπης. Ο δήμαρχος, άραγε, τι λέει;

Επειδή κάποιοι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, ως… μετανοούσες «Μαγδαληνές», λένε τώρα ότι δεν πρέπει να κάνει επεκτάσεις στο λιμάνι η Cosco γιατί θα… καταστρέψει το περιβάλλον στην πόλη, αναρωτήθηκαν ποτέ ότι αν στη σύμβαση ξεπουλήματος του λιμανιού υπήρχε έστω και ένας όρος που να υποχρεώνει τους Κινέζους να σεβαστούν το περιβάλλον του ευρύτερου Πειραιά, δεν θα υπήρχε θέμα σήμερα; Γιατί όσοι έχουν διαβάσει πολύ καλά τη σύμβαση και την έχουν… ξεψαχνίσει διαβεβαιώνουν ότι για το περιβάλλον δεν υπάρχει ούτε… λέξη!


Σχολιάστε εδώ