Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στις Χορωδίες του Εθνικού Ωδείου για παιδιά και ενήλικες

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στις Χορωδίες του Εθνικού Ωδείου για παιδιά και ενήλικες

Παιδική Χορωδία Εθνικού Ωδείου

Καλλίφωνα παιδιά από 7 έως και 17 ετών προσκαλούνται να στελεχώσουν την Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου και να συμμετάσχουν στις ποικίλες εμφανίσεις της σε σημαντικά δρώμενα της καλλιτεχνικής ζωής της χώρας μας.

Οι ακροάσεις  θα γίνονται κάθε Σάββατο τον Σεπτέμβριο και όλο τον Οκτώβριο 2018 και ώρα 11 το πρωί, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18, Πλ. Βάθη) και κάθε Παρασκευή στις 5.30 μ.μ., στο Εθνικό Ωδείο Νοτίων Προαστίων (Τρίτωνος 81, Παλαιό Φάληρο). Τα μαθήματα της Παιδικής Χορωδίας  θα γίνονται  κάθε Σάββατο, 11.30 -13.30 δωρεάν (μόνη υποχρέωση η εγγραφή).

Η Παιδική Χορωδία λειτουργεί υπό τη  διεύθυνση –διδασκαλία της έμπειρης μουσικοπαιδαγωγού Ελπίδας Παουλίνο. Ιδρύθηκε το 1995 και φιλοξενεί παιδιά από την Αθήνα και την περιφέρεια. Περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό της έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών διαφόρων εποχών και συμμετέχει  σε αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις  που διοργανώνουν  διάφοροι φορείς.


Ελληνική Παραδοσιακή και Βυζαντινή Χορωδία

Καλούνται άτομα από 17 ετών και πάνω προκειμένου να στελεχώσουν την Ελληνική Παραδοσιακή και Βυζαντινή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου και να συμμετάσχουν στις ποικίλες εμφανίσεις της. Κυρίως προσκαλούνται οι σπουδαστές Εκκλησιαστικής  Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής.

Οι ακροάσεις γίνονται κάθε Πέμπτη στις  7 το απόγευμα τον Σεπτέμβριο (20/9 και 27/9) και όλο τον μήνα Οκτώβριο 2018, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου ( Μάγερ 18, Πλ. Βάθη). Η φοίτηση στο ψυχαγωγικό αυτό τμήμα προσφέρεται δωρεάν για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Χορωδία και αρχίζει την Πέμπτη 18  Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7 – 9 μ. μ. (μόνη υποχρέωση η εγγραφή ενώ δεν είναι απαραίτητη η γνώση μουσικής).

Η Ελληνική Παραδοσιακή και Βυζαντινή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου  λειτουργεί στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής που ξεκίνησε το 1995 στο Εθνικό Ωδείο. Την ευθύνη του Εργαστηρίου αλλά και τη διεύθυνση- διδασκαλία της Χορωδίας έχει ο καθηγητής κος Μιχάλης Μακρής.

Η Χορωδία πραγματοποιεί κάθε χρόνο σημαντικές εμφανίσεις  εντός και εκτός Αθηνών συμμετέχοντας σε πολιτιστικά δρώμενα εορταστικού κυρίως χαρακτήρα και σε μεγάλες εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και  σε άλλους γνωστούς χώρους.


Μικτή Χορωδία Εθνικού Ωδείου

Προσκαλούνται σε ακρόαση σπουδαστές Μονωδίας και καλλίφωνα άτομα με μουσικές γνώσεις* (ηλικίας από 17 έως 45 ετών), προκειμένου να στελεχώσουν τη Χορωδία του Εθνικού Ωδείου και να λάβουν μέρος στις σχεδιαζόμενες συναυλίες της.

Οι ακροάσεις θα γίνoυν Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, 13 και 27 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13.00 -14.00, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18) από την καθηγήτρια Μονωδίας Άννα-Μαρία Καρκανιά. Η συμμετοχή στη Χορωδία και στα μαθήματα (κάθε Σάββατο, ώρα 14.00 -17.00) είναι δωρεάν  (μόνη υποχρέωση η εγγραφή).

Η Χορωδία του Εθνικού Ωδείου  δημιουργήθηκε το 1992 με πρωτοβουλία και κάτω από τη διεύθυνση-διδασκαλία του καθηγητή Σπύρου Κλάψη. Έχει συμμετάσχει σε σπουδαίες καλλιτεχνικές διοργανώσεις, παρουσιάζοντας έργα προκλασικών, κλασικών και σύγχρονων συνθετών.


ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ)
Μαιζώνος  8 και Μάγερ 18, 10438 ΑΘΗΝΑ
Γραμματεία : 210 52 33 175 & 210 52 48 304
www.ethnikoodeio.com
www.facebook.com/Ethniko.Odeio.Athens
www.youtube.com/user/EthnikoOdeio


Σχολιάστε εδώ