Σε μεγάλη ΦΑΠ(Α) εξελίσσεται ο ΕΝΦΙΑ

Σε μεγάλη ΦΑΠ(Α) εξελίσσεται ο ΕΝΦΙΑ

-Με στόχο την εξαπλάσια απόδοσή του, καταγγέλλει η ΠΟΜΙΔΑ

«Νεκρανάσταση» του εφιαλτικού σεναρίου της ΔΕΘ του 2014 περί ΕΝΦΙΑ αποτελούν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Και όπως τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ, η μείωση του φόρου κατά 30%-50%, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, δεν θα αφορά τους μεσαίους ιδιοκτήτες, που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες θυσίες τα χρόνια της κρίσης.

Αντίθετα, αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν πολλαπλάσια προκειμένου να καλυφθεί η απώλεια εσόδων από την «ελάφρυνση» των μικρότερων ιδιοκτησιών έως και κατά 70 ευρώ ετησίως! Το χειρότερο, όμως, είναι ότι επανέρχεται το παράλογο και εφιαλτικό σενάριο της μετατροπής του ΕΝΦΙΑ σε ΦΑΠ, με εξαπλάσια δημοσιονομική απόδοση, χρεώνοντας ποσά που δεν θα υπάρχει ούτε τρόπος αλλά ούτε και λόγος πλέον να καταβληθούν, ο οποίος θα οδηγήσει σε εισπρακτικό «Βατερλώ», με αποτέλεσμα την ανάγκη επιβολής νέων φόρων. «Ας πάψουν κάποιοι να φαντάζονται και να νομίζουν ότι μπορούν επ’ άπειρον να φορολογούν ανύπαρκτα εισοδήματα και απαξιωμένες περιουσίες», διαμηνύει η ΠΟΜΙΔΑ και επαναλαμβάνει τις θέσεις της για την αναγκαία μεταρρύθμιση του ΕΝΦΙΑ, με στόχο την αποκατάσταση στοιχειώδους φορολογικής λογικής και αναπτυξιακής προοπτικής.

Συγκεκριμένα, προτείνει:
– Σταδιακή μείωση του δημοσιονομικού ζητούμενου από τον ΕΝΦΙΑ στο 50% του σημερινού σε μία τετραετία, κατά 20% το πρώτο έτος (που ισοδυναμεί με διαγραφή της τελευταίας δόσης) και μετά κατά 10% ετησίως!
– «ΕRGA OMNES» μείωση του ΕΝΦΙΑ! Όποια μείωση υιοθετηθεί να είναι αληθινή και να αφορά εξίσου ποσοστιαία όλους τους φορολογουμένους, χωρίς αποκλεισμό ή δυσμενή μεταχείριση καμίας κατηγορίας, και ιδιαίτερα εκείνων που πλήρωσαν τα περισσότερα κατά τα χρόνια της κρίσης.
– Κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου και της σκανδαλώδους φοροασυλίας τής εκτός σχεδίου γης.


Σχολιάστε εδώ