Η επιτυχία του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Η επιτυχία του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία

47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΖΑΠΠΕΙΟ
31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι ένας θεσμός που για πολλές δεκαετίες εμπλουτίζει και αναβαθμίζει την πολιτιστική ζωή της πόλης μας. Έτσι και φέτος το βιβλίο και 160 Έλληνες εκδότες κατέκλυσαν τους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου δημιουργώντας στο κέντρο της Αθήνας έναν πνεύμονα σύγχρονου πολιτισμού.
Το κεντρικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης ήταν «Μελοποιημένη Ποίηση».
Πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 150 εκδηλώσεις: 18 κεντρικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στους μεγάλους δημιουργούς –ποιητές και συνθέτες–, με τη συμμετοχή κορυφαίων τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και με τις παρεμβάσεις σημαντικών ανθρώπων από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών· θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες, παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων, στρογγυλά τραπέζια, προβολές οπτικοακουστικού υλικού, θέατρο σκιών, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εκδηλώσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, διαδραστικές συζητήσεις, υπογραφές βιβλίων και γνωριμία με Έλληνες συγγραφείς.

Η επιτυχία του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η απήχησή του στο κοινό ήταν μοναδική, καθώς επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι στο εξής θα αποτελεί σημείο αναφοράς και πρότυπο για τα μελλοντικά Φεστιβάλ και την προώθηση του Βιβλίου.
Το ενδιαφέρον, η εμπιστοσύνη του κόσμου και τα χιλιάδες θετικά σχόλια μας δίνουν κίνητρο να ξεκινήσουμε από σήμερα τον σχεδιασμό της επόμενης διοργάνωσης.
Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν και προέβαλλαν τη διοργάνωση, και φυσικά τους Έλληνες εκδότες, τους συνεργάτες, τους χορηγούς επικοινωνίας και το αναγνωστικό κοινό που πίστεψαν και αγκάλιασαν το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2018.


Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Ζάππειο Μέγαρο (ΟΛΥΜΠΙΑ 2016-2018, Επιτροπή Ολυμπίων& Κληροδοτημάτων).

Σε συνεργασία με: ΕΡΤ, Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».


Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)
Τηλ: 210 3303942, 2103302523 URL: www.sekb.gr
Αναζητήστε τη σελίδα μας στο facebook ως: Σ.ΕΚ.Β- Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου


Σχολιάστε εδώ