Και «Μακεδονική Εκκλησία»;

Και «Μακεδονική Εκκλησία»;

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο Σκοπιανό με ιδιαίτερη προσοχή και διαπιστώνουμε ότι παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί και στην Εκκλησία της Ελλάδας, δεν υπήρξε στη Συμφωνία των Πρεσπών ουδεμία αναφορά στο εκκλησιαστικό ζήτημα.

Είχε υπάρξει βεβαίως η επιστολή της «Μακεδονικής Εκκλησίας» στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, με το οποίο ζητούσε την αναγνώριση του Αυτοκέφαλου με άλλο όνομα (Εκκλησία της Αχρίδος), όμως καθώς υπήρχαν αντιδράσεις από τη Σερβία και το Πατριαρχείο Σερβίας, στο οποίο κανονικά υπάγονταν η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων, δεν προχώρησε.

Μετά όμως την απόφαση που φαίνεται να έχει πάρει το Φανάρι για την αναγνώριση ως Αυτοκέφαλης της Ουκρανικής Εκκλησίας, παρά τις αντιδράσεις της Ρωσικής Εκκλησίας και του ίδιου του Προέδρου Πούτιν, στα Σκόπια ελπίζουν ότι θα προχωρήσει και η υπόθεση της Αυτοκεφαλίας της δικής τους Εκκλησίας.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επιχειρηθεί καμιά παρασπονδία και δεν θα δούμε τελικά την Εκκλησία της γειτονικής χώρας και Αυτοκέφαλη και χωρίς να αλλάζει όνομα και να παραμένει «Μακεδονική Εκκλησία».

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ