Ο Ερντογάν αυτοδιορίστηκε πρόεδρος στο τουρκικό Ταμείο Πλούτου

Ο Ερντογάν αυτοδιορίστηκε πρόεδρος στο τουρκικό Ταμείο Πλούτου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τοποθέτησε τον εαυτό του στη θέση του προέδρου στο τουρκικό ταμείο διαχείρισης πλούτου, απομακρύνοντας όλα τα μέλη της διοίκησης.

Ο γαμπρός του και υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, θα είναι επίσης στο διοικητικό συμβούλιο, σύμφωνα με το Bloomberg.

H αναδιάρθρωση έρχεται δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του ταμείου και ισχυροποιεί την επιρροή του Ερντογάν σε ακόμη έναν βασικό οικονομικό θεσμό της Τουρκίας. Όμως, οι στόχοι και η στρατηγική του δεν καθορίστηκαν ποτέ με σαφήνεια, και οι εσωτερικές συγκρούσεις οδήγησαν στην απόλυση του πρώτου διευθύνοντος συμβούλου του, αφού ο Ερντογάν εξέφρασε δημόσια την απογοήτευσή του.

Το ταμείο έχει μερίδιο σε assets που συμπεριλαμβάνουν: Turkish Airlines, Turk Telecom, τις κρατικές τράπεζες TC Ziraat Bankasi και Turkiye Halk Bankasi, κρατικές πετρελαϊκές εταιρείες, την εθνική ταχυδρομική υπηρεσία, το χρηματιστήριο, τον εθνικό σιδηρόδρομο και την κρατική εταιρεία για τυχερά παιχνίδια.

Τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου περιλαμβάνουν τους: Rifat Hisarciklioglu, επικεφαλής των τουρκικών εμπορικών επιμελητηρίων, Huseyin Aydin, επικεφαλής της ένωσης τραπεζών και CEO της Ziraat, Arda Ermut, επικεφαλής του οργανισμού υποστήριξης και προώθησης επενδύσεων, Erisah Arican, καθηγητής και μέλος του συμβουλίου του Χρηματιστηρίου στην Κωνσταντινούπολη και ο επιχειρηματίας Fuat Tosyali.

Πηγή: kontranews.gr

 


Σχολιάστε εδώ