Κ. Παπαδάκης: Δουλειά ως τα βαθιά γεράματα η στρατηγική ΕΕ-ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ!

Κ. Παπαδάκης: Δουλειά ως τα βαθιά γεράματα η στρατηγική ΕΕ-ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ!

Κοινή στρατηγική ΕΕ και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ: δουλειά ως τα βαθιά γεράματα με το σύστημα των τριών πυλώνων.

Στη συζήτηση για το «Μέλλον των συντάξεων» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, καταγγέλλοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους για τις μειώσεις στις συντάξεις, δεδομένου ότι έχει συμφωνήσει για περικοπές συνταξιοδοτικών δαπανών ύψους 7,8 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος στην ομιλία του τόνισε:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατηρεί την αντεργατική νομοθεσία για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις από τις αρχές του 2019 και εμπαίζει τους εργαζόμενους με τα παζάρια που κάνει με την τρόικα, όταν έχει συμφωνήσει για περικοπές συνταξιοδοτικών δαπανών ύψους 7,8 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία.

Ο πρόσφατος μακάβριος υπαινιγμός του Α. Τσίπρα για τους συνταξιούχους αντανακλά την αντιδραστική στρατηγική της ΕΕ για μείωση του χρόνου από τη συνταξιοδότηση ως το θάνατο που ήδη υλοποιείται με αυξήσεις ηλικίας συνταξιοδότησης από όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου ανεξαρτήτως αποχρώσεων ή και την παραμονή στη δουλειά και μετά τη συνταξιοδότηση, ακόμη και βαριά ασθενών!

Είναι κοινή η στρατηγική ΕΕ-ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για ενεργό γήρανση, για δουλειά ως τα βαθιά γεράματα με το σύστημα των τριών πυλώνων, τύπου Πινοσέτ που προβλέπει συντάξεις και παροχές πτωχοκομείου, σπρώχνοντας τους συνταξιούχους στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι να οργανώσουν την πάλη τους, για ανάκτηση των τεράστιων απωλειών και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντεργατικών νόμων και σχεδιασμών».


Σχολιάστε εδώ