Χατζηδάκης για συμβασιούχους: Ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα – Έντονες κυβερνητικές αντιδράσεις

Χατζηδάκης για συμβασιούχους: Ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα – Έντονες κυβερνητικές αντιδράσεις

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα από τη ΔΕΘ. “Δεν μας δεσμεύει η προνομοθέτηση του κ. Τσίπρα”, είπε μεταξύ άλλων.

Σε σχέση με το ασφαλιστικό ο βουλευτής Β Αθήνας της ΝΔ και επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος ανέφερε τα εξής: “Τα μοντέλα που μας ενέπνευσαν ήταν των μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως η Σουηδία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Γερμανία. Υπάρχουν τρεις πυλώνες, ο πρώτος πυλώνας αφορά τη βασική σύνταξη, ο δεύτερος πυλώνας αφορά τις επικουρικές συντάξεις από τα επαγγελματικά ταμεία και θα πρόκειται για έναν ατομικό κουμπαρά για τους νέους εργαζόμενους, με την ιδιωτική ασφάλιση στον τρίτο πυλώνα. Ο κ. Καραγκούνης (σ.σ που αναφέρθηκε σε μοντέλο Πινοσέτ) δεν είναι αρμόδιος για το ασφαλιστικό. Ηταν μάλλον ένα γλωσσικό ολίσθημα, η κακιά στιγμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει με θράσος στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ δεν είναι αυτή η κατεύθυνσή μας. Εάν δεν υπάρχει ζώσα οικονομία όλα τα άλλα θα είναι αέρας φρέσκος. Αυστηροί έλεγχοι θα θεσπιστούν σε σχέση με τις ιδιωτικές εταιρείες αλλά θα πρέπει να υπάρχει το δικαίωμα επιλογής”.

Για τις συντάξεις, είπε:

“Διαφωνούμε με τον ΣΕΒ για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το θέμα των συντάξεων. Δεν μας είχε ζητήσει κανείς περικοπή τους το 2014. Το ζήτησε η τρόικα το 2016 γιατί η χώρα γύρισε στην ύφεση. Δεν ψηφίσαμε αυτό το μέτρο, καταθέσαμε τροπολογία για την ακύρωσή του, τελικά θα γίνει αυτό που θα πουν οι δανειστές. Εκείνοι έχουν τον τελευταίο λόγο. Η χώρα θέλει να βγει στις αγορές γι αυτό κρινόμαστε με έναν αμείλικτο τρόπο από αυτές. Θα γίνουμε Αργεντινή Νο2 αν δεν προσέξουμε. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να μην κόψει τις συντάξεις. Εχει κόψει ήδη το ΕΚΑΣ, τις επικουρικές, τις κανούργιες συντάξεις, άρα θα πάει με σημαία τη μη περικοπή των συντάξεων;. Θα είναι όμως μια κουρελιασμένη σημαία”.

Για το Δημόσιο, ο βουλευτής της ΝΔ είπε:

“Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Πρέπει να περιορίσουμε τις δαπάνες και για να μειώσουμε τους φόρους. Θα κρατήσουμε την αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις στην παιδεία και στην υγεία. Δεν υπάρχουν απολύσεις στο πρόγραμμά μας. Η αξιολόγηση έχει ως στόχο την καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Οι καλύτεροι θα επιβραβεύονται με μπόνους, όσοι μένουν πίσω θα εκπαιδεύονται. Ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας θα προβλέπει κυρώσεις για τους επίορκους. Το θέμα στο Δημόσιο δεν είναι πια ο αριθμός αλλά η ποιότητα. Υπάρχουν διεθνώς συστήματα αξιολόγησης και θα υπάρχει ως δεύτερος πυλώνας το ΑΣΕΠ ως εχέγγυο αξιοπιστίας”.

“Θα υπάρχει μια ομάδα εξαιρετικά καταρτισμένων δημόσιων υπαλλήλων που θα αναλάβουν ειδικό ρόλο για την ανασυγκρότηση του Δημοσίου. Η αξιολόγηση θα αφορά και μονάδες, όχι μόνο πρόσωπα. Πιστεύουμε στο outsourcing λχ μπορεί να γίνει σε συνέργεια με ιδιώτες η συντήρηση του δικτύου του ΟΣΕ. Εάν μια υπηρεσία θεωρηθεί ότι θα παρασχεθεί καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα αυτό θα γίνει και οι υπάλληλοι θα μετατάσσονται με το σύστημα της κινητικότητας. Βασικός στόχος είναι ο φορολογούμενος να γλιτώσει λεφτά”.

Για τους συμβασιούχους ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα

“Για τους συμβασιούχους θα ισχύσει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα που δεν επιτρέπει τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσλάβει κομματικά ρουσφέτια και περιμένει όλους αυτούς να τους μονιμοποιήσουμε αυτό δεν θα γίνει. Το 2017 είχαμε αύξηση στο μισθολόγιο Δημοσίου κατά 400 εκ ευρώ σε σχέση με το 2016”, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ακόμη, είπε πως “το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι αν θέλουμε να συνεχίσουμε την σημερινή πορεία που θα είναι στην καλύτερη περίπτωση μια πορεία τσούκου τσούκου ή θέλουμε μια επενδυτική επανάσταση που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα”.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ:

“Στον ΕΝΦΙΑ θα έχουμε μείωση 30% μεσοσταθμικά σε δύο χρόνια, 20% την πρώτη χρονιά και άλλο 10% την επόμενη.

Ο φόρος επιχειρήσεων θα πέσει από το 29% στο 20% σε 2 χρόνια (24% την πρώτη χρονιά)
Ο ΦΠΑ θα πέσει από το 23% στο 13%
Μείωση εισαγωγικού κλιμακίου από 22% στο 9%”.

“Σεβόμαστε τις διεθνείς συμβάσεις της χώρας, δεν παριστάνουμε τα παληκάρια της φακής, δείχνοντας όμως ότι η Ελλάδα σε έναν καινούργιο δρόμο, θα συζητήσουμε με τους θεσμικούς μας πιστωτές για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν υποσχόμαστε ότι έχουμε μαγικό ραβδί. Αυτό που λείπει από τη χώρα είναι η εμπιστοσύνη. Για να αλλάξει το κλίμα δεν χρειάζονται τζάμπα μαγκιές”.

Κυβερνητικές πηγές: Ο Χατζηδάκης ομολογεί πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου

Με αφορμή τη συνέντευξη του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη στο News 24/7 στους 88,6, κυβερνητικές πηγές κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι σχεδιάζει να απολύσει όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου.

“Ο επίδοξος ολετήρας της ΝΔ φαίνεται πως δεν αρκείται στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με την πρόταση για ασφαλιστικό Πινοσέτ προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων. Σήμερα ο Αντιπρόεδρός της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ομολόγησε μεταξύ άλλων πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου” σχολίαζαν ειδικότερα, καταλήγοντας:

“Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει.”

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Χατζηδάκης είχε δηλώσει στο News 24/7 στους 88,6: “Για τους συμβασιούχους θα ισχύσει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα που δεν επιτρέπει τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσλάβει κομματικά ρουσφέτια και περιμένει όλους αυτούς να τους μονιμοποιήσουμε αυτό δεν θα γίνει. Το 2017 είχαμε αύξηση στο μισθολόγιο Δημοσίου κατά 400 εκ ευρώ σε σχέση με το 2016″, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.”

Πηγή+Φωτο: news247.gr


Σχολιάστε εδώ