Στον Καιάδα και οι χήρες!

Στον Καιάδα και οι χήρες!

Ο «νόμος Κατρούγκαλου» τους κόβει τις συντάξεις μέχρι να πάνε 67 ετών

Ο «νόμος Κατρούγκαλου» έχει τρελάνει τελικά τους συνταξιούχους. Τον βλέπουν στον ύπνο τους και πετάγο­νται από το κρεβάτι. Όλα τα σφάζει… Κυριολεκτικά. Δεν υπάρχει συνταξιούχος που να μη στάζει… αίμα η σύνταξή του, η οποία έχει καταντήσει φιλοδώρημα. Όταν έχει πληρώσει ως εργαζόμενος ένα σωρό λεφτά για την προσδοκία της σύνταξης.

Και τώρα κόβουν τις συντάξεις κομμάτι κομμάτι στον βωμό του περιβόητου… επανυπολογισμού. Με τους κρατούντες να λένε στα άλλοτε «περήφανα γηρατειά»: Δεν φταίμε εμείς, οι «θεσμοί» το απαιτούν. Το… μαχαίρι, όμως, έχει όνομα: «Νόμος Κατρούγκαλου», ο συντάκτης του οποίου αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών.

Θύμα αυτό τον καιρό είναι οι χήρες. Έχασαν τον άνθρωπό τους και τους λένε να ξεχάσουν τη σύνταξη… Ωμά. Για το πώς θα ζήσουν δεν καίγεται καρφάκι στους κυβερνώντες…

Δεν είναι μόνο το ότι έφεραν το «κούρεμα» των συ­ντάξεων με το κόλπο του επανυπολογισμού τρία χρόνια νωρίτερα (τον Μάιο του 2016, ενώ ο νόμος ορίζει την 1η/1/2019), κόβοντας από 80.000 συντάξεις χηρείας 175 εκατ. ευρώ, είναι και τα ηλικιακά όρια, που στέλνουν τις χήρες κυριολεκτικά στον Καιάδα.

Ουσιαστικά, με τον ν. Κατρούγκαλου για πρώτη φορά καταργείται η σύνταξη χηρείας, δεδομένου ότι προβλέπει πως αν ο επιζών σύζυγος είναι κάτω των 52 ετών δεν παίρνει σύνταξη, πέραν του ότι μειώθηκε το ποσόν από το 70% στο 50% της σύνταξης, με την απώλεια για τον δικαιούχο να είναι 248 ευρώ. Οι δε χήρες που είναι 52 ετών θα παίρνουν τη σύνταξη έως τα 55 και μετά θα την… ξαναδούν όταν θα γίνουν 67 ετών! Και μέχρι τότε πώς θα ζήσουν, κύριε πρωθυπουργέ; Ενδεχομένως να πείτε, να πάνε να δουλέψουν. Ποιος θα τις προσλάβει, όμως; Εδώ υπάρχουν 1.000.000 άνεργοι, ειδικευμένοι, που δεν βρίσκουν δουλειά…

Τι άλλο τις περιμένει εκτός από τον Καιάδα, Αλέξη Τσίπρα;

Φωτο: star.gr


Σχολιάστε εδώ