Ιστορίες Πρωινού (παιδικό βιβλίο)

Ιστορίες Πρωινού (παιδικό βιβλίο)


Συγγραφέας:
Αλεξάνδρα Κουμπίτσκι
Εικονογράφος:
Θανάσης Κυριανάκης
Εκπαιδευτική προσέγγιση:
Ασπασία Καλαφάτη


Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς… Μια φράση που υποδεικνύει ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας… πόσο μάλλον για τα παιδιά που βρίσκονται στην ανάπτυξη!

Σαν γονείς, μπορεί όλοι σας να έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες στην πρωινή προετοιμασία του παιδιού για το σχολείο. Άγχος και νεύρα για να σηκωθεί εγκαίρως, να ντυθεί, να πλυθεί, να φάει το πρωινό του. Μήπως φωνάζετε και εσείς το παιδί σας να έρθει στο τραπέζι για πρωινό και το μόνο που ακούτε είναι «μαμά, μπαμπά 5 λεπτά ακόμα»;

Τα παιδιά πρέπει να κατανοήσουν ότι ο χρόνος που επενδύουμε στο πρωινό είναι πολύ πιο πολύτιμος από λίγα λεπτά ύπνου παραπάνω. Ένα ισορροπημένο πρωινό μπορεί να εξασφαλίσει την καλή υγεία του παιδιού, μια σωστή ανάπτυξη, μια καλή σχολική απόδοση αλλά και μια καλύτερη διάθεση!

Στόχος αυτού του κόμικ είναι να προσεγγίσει τα παιδιά με έναν παιγνιώδη τρόπο και με όχημα την εικονογράφηση, να «πείσει» τα παιδιά να βάλουν το πρωινό στην καθημερινότητά τους.

Με τις «Ιστορίες Πρωινού» τα παιδιά «μεταφέρονται» σε ένα οικείο και καθημερινό περιβάλλον, όπως το σχολείο και μπορούν να ταυτιστούν με τους ήρωες, τον Γιώργο, την Ελένη, τον Μάριο, τον Κώστα και τη Μαρία. Διαβάζοντας το βιβλίο τα παιδιά θα πάρουν ένα «μάθημα Διατροφής» με κύριο θέμα το πρωινό γεύμα. Θα κατανοήσουν ότι πρέπει να γεμίζουν τις «μπαταρίες» τους για να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις – σωματικές και πνευματικές. Μέσα από τον διάλογο των ηρώων με τη δασκάλα, θα βρουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως, τι σημαίνει πλήρες πρωινό ή ενδιάμεσο σνακ, τι επιλογές μπορούμε να έχουμε και σε τι μπορούν να μας ωφελήσουν.

Κάντε τη διατροφική γνώση για το παιδί σας… παιχνίδι, χαρίζοντάς του αυτό το έξυπνο κόμικ!

Το Κόμικ “Ιστορίες Πρωινού” εκδόθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής.

 

Στο τέλος του κόμικ συνοψίζονται τα κύρια μηνύματα του βιβλίου, για να μπορέσετε να τα συζητήσετε με τα παιδιά ή τους μαθητές σας.
Θα βρείτε επίσης, έξυπνες ασκήσεις και δραστηριότητες, που θα βοηθήσουν το παιδί να εμπεδώσει τις γνώσεις που έλαβε: σταυρόλεξο, κρυπτόλεξο, αντιστοίχιση και κρεμάλες!

 

 

Χρωματίζοντας… τις Ιστορίες πρωινού!

Ζωγραφίστε τις περιπέτειες του Γιωργάκη στο σχολείο σε ένα μάθημα διαφορετικό από τα άλλα… αυτό της σημασίας του σωστού πρωινού!
Σε αυτό το e-book, τα παιδιά μπορούν ζωγραφίζοντας, να ζωντανέψουν τους ήρωες της ασπρόμαυρης εικονογράφησης αλλά και παράλληλα να διαβάσουν αποσπάσματα από το κόμικ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Αλεξάνδρα Κουμπίτσκι είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ομώνυμου πανεπιστημίου στην “Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή”, με κατεύθυνση τη “Διατροφή και Άσκηση”. Έχει διατελέσει επιστημονική συνεργάτις στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούσαν κυρίως την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία.
Συμμετείχε ενεργά στη συλλογή διαιτολογικών δεδομένων και στη διεκπεραίωση ανθρωπομετρικών μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε παιδιά ηλικίας 10-12 ετών. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στη Λάρισα και αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Από το 2005 συμμετέχει στα περισσότερα συνέδρια που σχετίζονται με το χώρο της διατροφής.
Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων και επιστημονική συνεργάτις του medNutrition.gr.

…και τον εικονογράφο

Ο Θανάσης Κυριανάκης γεννήθηκε σην Αθήνα το 1970, αλλά κατάγεται από την Φωκίδα. Ξεκίνησε ζωγραφίζοντας στα σχολικά του τετράδια και βιβλία και από τότε δεν σταμάτησε. Σπούδασε γραφιστική και αρχιτεκτονική διακόσμηση εσωτερικών χώρων στην Α.Τ.Ε.Σ.
Επιμελείται έντυπα και βιβλία για διαφημιστικές εταιρίες και για εκδοτικούς οίκους.
Τα τελευταία χρόνια με μεγάλη του χαρά, εικονογραφεί ιστορίες για παιδιά.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ medNutrition publications

Κατηγορία: Εκπαιδευτικό, Εικονογραφημένο
ISBN: 9786188065758


Σχολιάστε εδώ