Ασύλληπτο: Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon κερδίζει πάνω από 11 εκ. δολάρια την ώρα!

Ασύλληπτο: Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon κερδίζει πάνω από 11 εκ. δολάρια την ώρα!

Ότι ο ιδρυτής και διευθύνων συμβουλος της Amazon είναι ζάπλουτος είναι γνωστό.

Kι όχι απλώς ζάπλουτος, αλλά ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes. Μέσα σε μόλις οκτώ μήνες η περιουσία του Τζεφ Μπέζος αυξήθηκε κατά 67 δισ δολάρια, ενώ προ ημερών ο κολοσσός που ίδρυσε το 1994 στο γκαράζ του σπιτιού του στο Σιάτλ έγινε η δεύτερη εταιρεία χρηματιστηριακής αξίας ενός τρισ. δολαρίων, μετά την Apple που πρώτη έπιασε την κορυφή. Aλλά πόσο παχύ είναι το πορτοφόλι του Μπέζος σε σχέση με τους μέσους εργαζόμενους της Amazon;


ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 167 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ


Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg η περιουσία του Μπέζος ξεπερνά πλέον τα 167 δισ δολάρια και βάσει απλών υπολογισμών προκύπτει ότι στις πρώτες 250 μέρες του τρέχοντος έτους κέρδιζε 268 εκ. δολάρια ημερησίως, δηλαδή κάπου 11.166.000 δολάρια την ώρα! Αριθμός ασύλληπτος και κάπου ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερος από το μέσω ωρομίσθιο (15 δολάρια) των εργαζομένων στις αποθήκες του κολοσσού του διαδικτυακού εμπορίου, σύμφωνα με το Glassdoor.com.

Οι μέσοι ετήσιοι μισθοί στην Amazon κυμαίνονται από 58.000 έως 146.000 δολάρια, οι χαμηλότεροι μόλις που φθάνουν τα 26.000 δολάρια και οι υψηλότεροι τα 360.000 όπως αναφέρει η PayScale, πάροχος πληροφοριών για μισθούς, επιδόματα και αποζημιώσεις σε μεγάλες αμερικανικές εταιρείες.

Πηγή+Φωτο: iefimerida.gr

Σχολιάστε εδώ