Θεμελίωση νέου σχολικού συγκροτήματος στην Νέα Φιλαδέλφεια

Θεμελίωση νέου σχολικού συγκροτήματος στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 3ο Γυμνάσιο και το 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το έργο, αξίας 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, θα υλοποιηθεί από την ΚΤΥΠ ΑΕ.

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για τη θεμελίωση των νέων κτιρίων, από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, παρουσία του Δημάρχου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Αριστείδη Βασιλόπουλου, της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αττικής Ερμίνας Κυπριανίδου, της Αντιπροέδρου της ΚΤΥΠ ΑΕ Στέλλας Πολίτου, του Διευθύνοντα Συμβούλου Γιάννη Χαρωνίτη και του μέλους του ΔΣ της ΚΤΥΠ ΑΕ, Ευαγγελίας Γεωργούλα. Στην τελετή παρέστη και η πρώην Πρόεδρος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Ιωάννα Κοντούλη επί των ημερών της οποίας ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου.

Το νέο σχολικό συγκρότημα θα ανεγερθεί στο Ο.Τ.240 του Δήμου Φιλαδέλφειας — Χαλκηδόνος, θα έχει συνολικό εμβαδόν δόμησης 6 591,24 m² εντός οικοπέδου και επιφανείας 12 186,15 m² . Το έργο προβλέπει την κατασκευή δυο σχολείων με σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, εργαστήρια, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, κ.λπ.

burst


Σχολιάστε εδώ