Θα φτιάξουμε νέο κοινωνικό κράτος…

Θα φτιάξουμε νέο κοινωνικό κράτος…

Μήνυμα αισιοδοξίας εξέπεμψε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την πρώτη μετά τις πρόσφατες αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης. «Με τον κύκλο των Μνημονίων έκλεισε και ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής, των μειώσεων και των περικοπών και μπορεί να ανοίξει ο ενάρετος κύκλος της ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της ομιλίας του.

«Με σκληρή δουλειά και δύσκολες αποφάσεις δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Καλούμαστε να οραματιστούμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε μια νέα, ελπιδοφόρα προοπτική για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη «να υπάρξει μέριμνα για τη μεγάλη πλειοψηφία που σήκωσε το βάρος της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας».

Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι βασικός στόχος του πολιτικού σχεδίου που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση είναι η στήριξη των κοινωνικών δυνάμεων που σήκωσαν δυσανάλογο βάρος. Κι αυτό, όπως τόνισε, θα γίνει με την ανάκτηση της εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες.

Αναγνώρισε πάντως ότι η προσπάθεια κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι. «Έχουμε ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε για την ανασυγκρότηση της μισθωτής εργασίας», ανέφερε, ενώ επισήμανε ότι προς την κατεύθυνση αυτή πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι η ρύθμιση της αγοράς εργασίας και η αύξηση του κατώτατου μισθού. Διευκρίνισε δε ότι η ανάκτηση της εργασίας δεν θα αφορά μόνο τους μισθωτούς αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες και τις μικρές επιχειρήσεις.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι βασικός πυλώνας του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης θα αποτελέσει η οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους. Με το σκεπτικό ότι στον τομέα αυτό θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και το πολιτικό πρόσημο της κυβέρνησης, ήτοι στα πεδία της κοινωνικής ασφάλισης, της πρόνοιας, της υγείας, της παιδείας, όπου -όπως ανέφερε- έχουν γίνει ήδη μεγάλα βήματα.

Υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα ένα κοινωνικό κράτος που θα απαντά στις σύγχρονες ανάγκες.


Σχολιάστε εδώ