Πραγματικότητα οι άδειες στην TV – Πως σχολίασαν την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Παππάς

Πραγματικότητα οι άδειες στην TV – Πως σχολίασαν την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Παππάς

Πραγματικότητα οι νέες τηλεοπτικές άδειες. Το ΕΣΡ ανάρτησε στη Διαύγεια την απόφαση του για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών
Epsilon TV,
ANT1 TV,
Alpha TV,
ΑΝΤ1 και
ΣΚΑΪ.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρέπει να πληρωθεί από τη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακήρυξη από το ΕΣΡ των οριστικών δικαιούχων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας

Σήμερα τελειώνει οριστικά ένα άνομο καθεστώς στον χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Μετά από τρεις δεκαετίες παρανομιών, υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος και διατήρησης μιας σχέσης διαπλοκής μεταξύ καναλαρχών και κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι ιδιοκτήτες των νόμιμα αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών υποχρεώνονται, πλέον, να τηρούν τους κανόνες που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και την ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος, αλλά και να καταβάλλουν τα σχετικά αντίτιμα για τη χρήση του δημόσιου αγαθού των συχνοτήτων, κάτι που δεν τολμούσαν καν να διανοηθούν να τους το ζητήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων, παρά τις επιθέσεις που δέχθηκαν τα τελευταία χρόνια, από επιχειρηματικά συμφέροντα και τα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού, επιτέλους δικαιώνονται.

Νίκος Παππάς: Μάθημα δημοκρατίας η χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών από το ΕΣΡ

Ο υπουργός Νίκος Παππάς με ανακοινωσή του κάνει λόγω για «Μάθημα δημοκρατίας η χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών από το ΕΣΡ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Και συνεχίζει: «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τα τηλεοπτικά πράγματα στην Ελλάδα.Είναι ένα μάθημα υπομονής και επιμονής για όλους μας.Ένα μάθημα αντοχής και για την κυβερνητική πλειοψηφία.Είχαμε δύσκολες στιγμές, αλλά είχαμε το Δίκαιο και το Σύνταγμα με το μέρος μας.Η τηλεόραση περνά σε μια νέα φάση. Και έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε χαρούμενοι. Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στα μέλη του ΕΣΡ, τα οποία ολοκλήρωσαν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μια εκκρεμότητα 30 χρόνων.

Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να γίνουν αρκετά βήματα ως προς το περιεχόμενο. Το Σύνταγμά μας έχει συγκεκριμένες πρόνοιες για το τι οφείλει να κάνει εκείνος, στον οποίο η Πολιτεία έχει αποδώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τη δημόσια συχνότητα.

Η δημοσίευση της απόφασης του ΕΣΡ σημαίνει ότι από αύριο -και εντός 15 ημερών- κάθε κάτοχος τηλεοπτικής άδειας υποχρεούται να καταβάλει το τίμημα της πρώτης δόσης, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Στο παρελθόν, κάποιοι είχαν βρει την Πολιτεία αδύναμη.

Πλέον, η Πολιτεία επανακάμπτει».

 


Σχολιάστε εδώ