ΜΗΛΟΣ: Στο νησί της Αφροδίτης (εικόνες)

ΜΗΛΟΣ: Στο νησί της Αφροδίτης (εικόνες)

Γνωρίστε το πιο εξωτικό νησί του Αιγαίου. Το νησί όπου ανακαλύφθηκε η Αφροδίτη της Μήλου. Το πιο εντυπωσιακό νησί των Κυκλάδων. Ηφαιστειογενή πετρώματα βάφουν τα βράχια στις παραλίες κόκκινα, ροζ, πορτοκαλί!

Το Σαρακήνικο και το Κλέφτικο με τους λευκούς βράχους, τα πράσινα νερά και τις σπηλιές αφηγούνται ιστορίες για πειρατές. Οι κατακόμβες, οι εξωτικές παραλίες, το πολύχρωμο Κλίμα, ο Εμπουριός και τα Μανδράκια με τα υπόσκαφα κτίσματα για τις βάρκες, το ηλιοβασίλεμα στην Πλάκα, όλα εδώ φωνάζουν: η Μήλος είναι μοναδική.

Το ηφαιστειογενές παρελθόν της Μήλου δημιούργησε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά στον Ελλαδικό χώρο. Αυτό το νησί απογειώνει τη φαντασία και προσφέρεται τόσο για τις καλοκαιρινές σας διακοπές όσο και για σύντομες αποδράσεις. Είναι επίσης ιδανικό σημείο εκκίνησης για τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

Η ομορφιά της ακτογραμμής με τις λαμπερές ακρογιαλιές είναι σχεδόν συγκινητική: ΠαλαιοχώριΠαπαφράγκαςΓέρονταςΠλάθιεναΤσιγκράδο (στο οποίο κατεβαίνει κανείς με σκοινί) και η αμμώδης διπλανή, Φυριπλάκα. Όποια παραλία κι αν επισκεφθείτε, θα μείνετε άναυδοι από τις μεταλλικές κόκκινες –πράσινες -κίτρινες αποχρώσεις που ακτινοβολούν τα βράχια.

Το Σαρακίνικο (με τους λευκούς βραχώδεις σχηματισμούς σαν σκηνικό φωτογράφισης) και το Κλέφτικο (παλιά πειρατική κρυψώνα) είναι στη λίστα με τα απαραίτητα σημεία που πρέπει να δείτε. Το ίδιο και τα «σύρματα», σπηλιές σκαμμένες στα βράχια για τις βάρκες των ψαράδων που μοιάζουν με καρτποστάλ, αλλά και οι πρωτοχριστιανικές κατακόμβες, τα εγκαταλειμμένα θειωρυχεία και το καλά ενημερωμένο μουσείο Μετάλλου –που θα σας λύσει κάθε απορία για τις περίεργες αποχρώσεις των βράχων.

Πηγή: discovergreece.com


Σχολιάστε εδώ