Στις Θερμοπύλες έδωσαν τη μάχη  οι Έλληνες ενωμένοι

Στις Θερμοπύλες έδωσαν τη μάχη οι Έλληνες ενωμένοι

-Θύμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Στο βαθύτερο νόημα της Μάχης των Θερμοπυλών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος κατά την α­ντιφώνησή του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος Λαμίας με την ευκαιρία των εκδηλώσεων «Θερμοπύλεια 2018». «Στις Θερμοπύλες ήταν μια μάχη που έδωσαν οι Έλληνες ενωμένοι», σημείωσε. «Ήταν μια μάχη που έδειξε τι μπορούν να κάνουν όταν είναι ενωμένοι και πως ενωμένοι μπορούν να υπερασπιστούν αρχές και αξίες της πατρίδας μας». Συνέχισε δε λέγοντας ότι «έχουμε χρέος να συνεχίσουμε την υπεράσπιση αυτών των αρχών και αξιών που και σήμερα εκπέμπουν οι Θερμοπύλες».

Σε άλλο σημείο της αντιφώνησής του ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε τις Θερμοπύλες «τόπο που μας γεμίζει αίσθηση χρέους» και τόνισε ότι «οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας και ό,τι αυτός ο πολιτισμός συμβολίζει». Κατέληξε δε με τα εξής χαρακτηριστικά: «Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την έννοια της ελευθερίας, γιατί αυτή είναι η βασική αξία του αρχαιοελληνικού πνεύματος και η ρίζα του πολιτισμού μας σήμερα».

Στη διάρκεια ομιλίας του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς στη Μάχη των Θερμοπυλών, παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία, για να τονίσει ότι η θυσία και το έπος του Λεωνίδα και των Ελλήνων όχι μόνον ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορα της Ελλάδας αλλά και υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση πού βρίσκεται η κοιτίδα και το λίκνο της ελευθερίας και των εν γένει βάσεων της σύγχρονης δημοκρατίας καθώς και του σύγχρο­νου ευρωπαϊκού και γενικότερα του δυτικού πολιτισμού.


Σχολιάστε εδώ