Μύρισαν «ψοφίμι» και κατέφθασαν οι «γύπες»!

Μύρισαν «ψοφίμι» και κατέφθασαν οι «γύπες»!

-«Αγοράζουν» τα «κόκκινα» δάνεια στο 3% με 5% και μετά κυνηγούν τον δανειολήπτη να του πάρουν και το… σώβρακο

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τις εταιρείες που… συνωστίζονται για να πάρουν μπιρ παρά «κόκκινα» δάνεια. Καλά, δεν προβληματίζει κανέναν υπουργό τι σημαίνει αυτός ο… συνωστισμός; Τώρα, ξαφνικά, ανακάλυψαν την Ελλάδα; Δεν έρχονται για να επενδύσουν, για να βοηθήσουν τη χώρα μας να ανακάμψει, να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη, η οποία δυστυχώς δεν έχει φανεί ακόμη στον ορίζοντα.

Αντίθετα, μας ανακάλυψαν τα περιβόητα funds, τα οποία δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους γύπες και τα κοράκια, που μαζεύονται όταν βλέπουν ψοφίμι. Θα διερωτηθούν κάποιοι, προφανώς αφελείς, γιατί δεν έρχονταν όλα αυτά τα χρόνια από το 2009, που χρεοκοπήσαμε… Η απάντηση είναι απλούστατη:

Περίμεναν να καταρρεύσει η οικονομία, να πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα, να έχουν πρόβλημα οι τράπεζες, και τότε να έρθουν να αρπάξουν τζάμπα τα… ψοφίμια, να πάρουν για πενταροδεκάρες τα «κόκκινα» δάνεια.

Απόδειξη, το ότι παίρνουν τα δάνεια στο 3% με 5% της αξίας τους. Αν δεν είναι έτσι, ας δώσουν οι τράπεζες τα σχετικά έγγραφα πώλησης «κόκκινων» δανείων. Δεν πρόκειται να το κάνουν, όμως, γιατί η αλήθεια είναι αυτή που γράφουμε.

Και μετά θα κυνηγάνε τον δανειολήπτη για να του πάρουν ό,τι περιουσιακό στοιχείο έχει (σπίτι, χωράφι και ό,τι άλλο βρουν) για ψίχουλα.

Και μη μας πει κανένας υπουργός ότι δεν είναι έτσι ή κανένα στέλεχος τράπεζας ότι δεν θα συμβούν τέτοιες καταστάσεις, που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε αυτοκτονίες… (Μόνη ελπίδα, να βάλει ο Θεός το χέρι του…)

Οι 14 «γύπες» (εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων λέγονται κομψά) που… προσγειώθηκαν εδώ είναι οι:

  1. Cepal
  2. FPS
  3. Θεά Άρτεμις
  4. Pillarstone
  5. UCI
  6. Resolute Asset Management
  7. Independent Portfolio

     Management

  1. B2Kapital
  2. QQuant
  3. DV01 Asset Management
  4. Special Financial Solutions
  5. Hoist
  6. LPN Capital
  7. Melfin.

Να σημειώσουμε ότι η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank έχουν ήδη πουλήσει «κόκκινα» δάνεια περίπου 16 δισ. ευρώ, που είναι η συνολική αξία μαζί με τους τόκους. Μέχρι το τέλος του χρόνου η Alpha Bank και η Εurobank θα πουλήσουν τρία νέα πακέτα, συνολικού υπολοίπου 4,7 δισ. ευρώ.

Απορία: Γιατί οι τέσσερις τράπεζες δεν ανακοινώνουν το ποσό στο οποίο πούλησαν τα δάνεια ύψους 16 δισ. ευρώ; Και οι άλλες δύο σε ποια τιμή θα πουλήσουν τα δάνεια αξίας 4,7 δισ. ευρώ;


Σχολιάστε εδώ