Τσίπρας: Βασικός μας στόχος είναι η στήριξη των κοινωνικών δυνάμεων που σήκωσαν τα βάρη της κρίσης (βίντεο)

Τσίπρας: Βασικός μας στόχος είναι η στήριξη των κοινωνικών δυνάμεων που σήκωσαν τα βάρη της κρίσης (βίντεο)

Mιλώντας σήμερα το πρωί στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως: «Στο πολιτικό μας σχέδιο, βασικός μας στόχος είναι η στήριξη αυτών ακριβώς των κοινωνικών δυνάμεων που σήκωσαν δυσανάλογα τα βάρη της κρίσης».

«Η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο γεμίζει τον ελληνικό λαό με προσδοκίες για βελτίωση των συνθηκών ζωής, για μια καλύτερη καθημερινότητα και ανακούφιση από τα βάρη και την αγωνία της μνημονιακής εποχής. Εισήγηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

Και συνέχισε: «Mε τον κύκλο των μνημονίων έχει κλείσει και ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Έχει κλείσει ο κύκλος της επιτροπείας, των μειώσεων και των περικοπών και μπορεί να ανοίξει ο κύκλος των ελαφρύνσεων, των πολιτικών κοινωνικής στήριξης, ο ενάρετος κύκλος της δίκαιης ανάπτυξης.»

«Προτεραιότητα της μεταμνημονιακής περιόδου είναι η ρύθμιση της αγοράς εργασίας και η αύξηση του κατώτατου μισθού. Οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχουν επανέλθει, η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας έχει μειωθεί, όμως πρέπει να καταπολεμήσουμε τη μαύρη εργασία.

«Κτηματολόγιο, δασικοί χάρτες, περιουσιολόγιο, ψηφιοποίηση της διοίκησης, αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης, εμπέδωση των αρχών της διαφάνειας στα δημόσια έργα, είναι μεταρρυθμίσεις κομβικής σημασίας που πρέπει να συνεχιστούν & να ολοκληρωθούν.

«Στόχοι είναι όμως και η δημιουργία φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος, διοικητικής αποτελεσματικότητας & καταπολέμησης της διαφθοράς. Έχουμε χρέος να στηρίξουμε ελευθ. επαγγελματίες, αγρότες & μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κατανέμοντας πόρους με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια & δικαιοσύνη.


Σχολιάστε εδώ