«Ο ποιητής και συνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος»

«Ο ποιητής και συνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος»

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, εκδήλωση με τίτλο: «Ο ποιητής και συνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος» την Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στη σκηνή «Δ. Σολωμός».

Ξεχωριστή βραδιά η πρώτη Κυριακή του Φεστιβάλ, η οποία είναι η αφιερωμένη στον Διονύση Σαββόπουλο, μια εμβληματική μορφή του ελληνικού τραγουδιού, από τους κορυφαίους ποιητές του τόπου μας, που πάνω από όλα κατάλαβε πως η ποίηση πρέπει να τραγουδιέται. Ο Σαββόπουλος δεν έγραψε απλώς στίχους, έγραψε σπουδαία ποιήματα.

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΕΚΒ «Το βιβλίο, κανόνες πλοήγησης στο πέλαγος του βιβλίου» ο Σαββόπουλος είχε την τιμητική του και θα απολαύσουμε στην οθόνη τη συζήτηση που είχε κάνει, πριν έναν χρόνο, με τον Γιώργο Χρονά.

Ομιλητές στην εκδήλωση: ο συγγραφέας Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, ο δημοσιογράφος Άρης Δημοκίδης, ο συγγραφέας Δημήτρης Καράμπελας και ο δημοσιογράφος Πέτρος Ευθυμίου.

Στη συνέχεια, ο ποιητής και συνθέτης, με τη συνοδεία της κιθάρας του και του πιανίστα Στάθη Άννινου, θα ερμηνεύσει τραγούδια του.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ποιητής και κριτικός, Κωνσταντίνος Μπούρας.

 

Γιατί και φέτος η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!


Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)
Τηλ: 210 3303942, 2103302523 URL: www.sekb.gr
Αναζητήστε τη σελίδα μας στο facebook ως: Σ.ΕΚ.Β – Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου


Σχολιάστε εδώ