Η άλλη άποψη: H αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

Η άλλη άποψη: H αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

Διά χειρός…

…του καθηγητή Μιχάλη Βακαλούλη, που διδάσκει Πολιτική Θεωρία, Μεθοδολογία και Κοινωνιολογία της Παγκοσμιοποίησης στο Paris VIII, από τη συνέντευξή του στην Αλεξία Κεφαλά, στα «Νέα»:

H αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι κοινωνικές και συμβολικές διαστάσεις της κρίσης σημαδεύουν αδυσώπητα την καθημερινή ζωή. Η σημερινή ελληνική κοινωνία έχει την αίσθηση ότι ο χρόνος εργάζεται εναντίον της. Αδυνατεί να ορίσει το μέλλον της συλλογικά και δημοκρατικά στον βαθμό που βρίσκεται παγιδευμένη στο δόκανο “κακών” σεναρίων. Τα κυρίαρχα συναισθήματα της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών είναι η αβεβαιότητα, η οργή, ο φόβος, η απαισιοδοξία για την πορεία των πραγμάτων.

Η αριστερή διακυβέρνηση δεν άλλαξε το τοπίο στην Ευρώπη, που τείνει πλέον να μετατοπίζεται σε ακραίες αντιδραστικές κατευθύνσεις. Αντίθετα, παρά τις αρχικές συμπάθειες για το ελληνικό εγχείρημα δημοκρατικής επαναθεμελίωσης, η μνημονιακή τριετία του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε απογοητεύσεις και τριγμούς σε όλες τις προοδευτικές ευρωπαϊκές συνιστώσες.

Εν κατακλείδι, η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική και να ασκήσει την εξουσία με διαφορετικό τρόπο έχει ουσιαστικά προλειάνει το έδαφος για την εναλλαγή στην κυβέρνηση κομμάτων που βύθισαν τη χώρα στη μνημονιακή βαναυσότητα».


Σχολιάστε εδώ