Φώφη: Εμείς είμαστε η προοδευτική παράταξη

Φώφη: Εμείς είμαστε η προοδευτική παράταξη

Ξεκάθαρο μήνυμα από το βήμα της 3ης Σεπτέμβρη προς κάθε κατεύθυνση

-Διμέτωπος αγώνας κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Η επανασύνδεση του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς με τους παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που στη συνέχεια μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί έναν από τους πλέον βασικούς στόχους των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την 3η Σεπτέμβρη 1974, που ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου προχώρησε στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στην κεντρική εκδήλωση για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη, που θα εορταστεί στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, θα παρουσιάσει το πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο της Κεντροαριστεράς, κάνοντας αποτίμηση της προσφοράς και των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που επέφερε το ΠΑΣΟΚ στη χώρα, θα δώσει δε έμφαση στον σύγχρονο πατριωτισμό, στο κοινωνικό κράτος και στους θεσμούς.

Μάλιστα με αφορμή και το τυπικό κλείσιμο του κύκλου των Μνημονίων η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί πως είναι επιτακτική ανάγκη να επανέλθουν στη μνήμη αλλά και στο επίκεντρο μιας σοβαρής δημόσιας συζήτησης οι μεγάλες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές παρεμβάσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, που άφησαν ένα βαθύ προοδευτικό αποτύπωμα στη χώρα και την κατέστησαν σύγχρονη, με ανάπτυξη και ευημερία για τον κόσμο.

Η κ. Γεννηματά θα αναδείξει ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι η κατ’ εξοχήν επιλογή κάθε προοδευτικού πολίτη. «Εμείς είμαστε η προοδευτική παράταξη», θα υπερτονίσει, επισημαίνοντας πως είναι η Κεντροαριστερά και οι σοσιαλιστές που μπορούν να νικήσουν εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και να αποτελέσουν τον πόλο έλξης των προοδευτικών ψηφοφόρων και όχι η υπερσυντηρητική ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, με αφορμή και την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη, στοχεύει μέσα από την πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ να υπογραμμίσει ότι η Κεντροαριστερά είναι αυτόνομος, πολιτικός, προοδευτικός πόλος και σε καμιά περίπτωση δεν θα παίξει τον ρόλο του παρακολουθήματος της ΝΔ.

Σαφής επιλογή του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς είναι η μόνιμη οριοθέτησή του από τη ΝΔ και η ανάδειξη των διαφορών του ως προς τη συντηρητική και με ακροδεξιές φωνές ΝΔ προκειμένου να παραμείνει ανοιχτός ο διμέτωπος αγώνας του και ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ως προς τη ΝΔ.

Η κεντρική εκδήλωση για την επέτειο των 44 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί στον «Ελληνικό Κόσμο». Θα είναι ένα γενικό προσκλητήριο σε όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ και στα στελέχη του, ενώ θα υπάρξουν θεματικά τραπέζια με σημαντικές παρουσίες και προσωπικότητες.

Στο μεταξύ, εντείνονται και οι προετοιμασίες για την παρουσία της κ. Γεννηματά στη ΔΕΘ, όπου θα αναπτύξει τις οικονομικές και κοινωνικές προτεραιότητες του
ΚΙΝΑΛ, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι ο χώρος αποκτά μέρα με τη μέρα κεντρικό και καθοριστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό και πλέον οι πολίτες πρέπει να τον αντιμετωπίζουν και πάλι ως σημαντικό παράγοντα των πολιτικών εξελίξεων.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα και μετά το διαζύγιο με το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη υπάρχει ομοιογένεια στον πολιτικό λόγο του ΚΙΝΑΛ και στις δημόσιες παρεμβάσεις των στελεχών του. Και αυτό γίνεται αντιληπτό και από τον κόσμο και σίγουρα θα καταγραφεί στο κύμα των δημοσκοπήσεων του φθινοπώρου, οπότε τα ποσοστά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ΚΙΝΑΛ θα είναι σαφώς βελτιωμένα.


Σχολιάστε εδώ