Κάτι δεν πάει καλά με τον αγροτικό τομέα της ΝΔ!

Κάτι δεν πάει καλά με τον αγροτικό τομέα της ΝΔ!

Ο Κυριακός Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στα Γρεβενά συνομίλησε με αγρότες του τόπου και έκανε την εξής ανάρτηση στα social media:

«Οι κτηνοτρόφοι στα Γρεβενά δεν μου ζήτησαν ούτε διορισμούς, ούτε επιδοτήσεις. Μου ζήτησαν το αυτονόητο. Να ελέγξουμε τις παράνομες εισαγωγές γάλακτος για να μην βαφτίζεται το εισαγόμενο ως ελληνικό και να μην πέφτουν οι τιμές της εγχώριας παραγωγής»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε σκωπτικά την κατάσταση που επικρατεί εδώ και δεκαετίες…
Καλά, ο πρόεδρος δεν ήξερε… Δε ρώταγε τον αρμόδιο “σκιώδη” υπουργό του να το ενημερώσει;
Τι σχολιασμό να κάνουμε ενώ βρισκόμαστε στο έτος 2018 και ψαχνόμαστε αναμεταξύ μας για το πως να κάνουμε τους αυτονόητους ελέγχους! Δηλαδή κανείς, σε αυτή τη χώρα, δεν ξέρει τίποτα για τις παράνομες εισαγωγές γάλακτος;
Για τους διορισμούς και τις… επιδοτήσεις τα σχόλια δικά σας…

Έγραψε στο facebook:

«Τα Γρεβενά που επισκέφθηκα χθες είναι από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Η Πίνδος και τα χωριά της είναι μέρη μαγικά που τα θυμάται για πάντα όποιος τα επισκεφθεί.

Κατεβαίνοντας από τη Σαμαρίνα, το ορεινότερο χωριό των Βαλκανίων, όπως μου είπαν με υπερηφάνεια οι κάτοικοί του, συνάντησα στο δρόμο τον Μιλτιάδη. 45 χρόνια βοσκός. Στο τέλος κάθε καλοκαιριού κάνει, όπως πάντα, με τα πόδια τη διαδρομή από τη Σαμαρίνα στο θεσσαλικό κάμπο. 22 μέρες στο δρόμο με το γιό του, τον Κώστα, και 10 τσοπανόσκυλα που φυλάνε περισσότερα από 600 πρόβατα. Ο Κώστας έχει σπουδάσει, αλλά μου είπε ότι αυτή τη δουλειά αγαπάει και αυτή θέλει να συνεχίσει να κάνει. Να μείνει στον τόπο του και στον κλάδο της ορεινής μετακινούμενης κτηνοτροφίας.

Ο Μιλτιάδης, ο Κώστας και χιλιάδες άλλοι κτηνοτρόφοι προσφέρουν πολλά στη χώρα μας. Τα ορεινά χωριά ζουν από την κτηνοτροφία. Ζουν από τους βοσκούς μας. Δεν μου ζήτησαν ούτε διορισμούς, ούτε επιδοτήσεις, ούτε φορολογικές απαλλαγές. Μου ζήτησαν το αυτονόητο. Να ελέγξουμε τις παράνομες εισαγωγές γάλακτος για να μην βαφτίζεται το εισαγόμενο ως ελληνικό και να μην πέφτουν οι τιμές της εγχώριας παραγωγής. Φέτος το ελληνικό γάλα είχε τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας 15ετίας.

Το θέμα αυτό θα το λύσω. Είναι στοιχειώδης υποχρέωσή μας απέναντι στους ανθρώπους που κρατούν ζωντανή την ελληνική ύπαιθρο.

«Είναι ακόμη καλός ο καιρός, γιατί κατεβαίνετε από τώρα;» τους ρώτησα λίγο πριν τους αποχαιρετίσω. «Έχουμε χαρές. Παντρεύω την κόρη μου» μού είπε με ένα πλατύ χαμόγελο ο Μιλτιάδης. Του ευχήθηκα κάθε καλό και σύντομα και παππούς.»


Σχολιάστε εδώ