Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις Ντιμιτρόφ επιβεβαιώνουν την ΝΔ για την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών

Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις Ντιμιτρόφ επιβεβαιώνουν την ΝΔ για την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Νικολά Ντιμιτρόφ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι δηλώσεις Ντιμιτρόφ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έρχονται να επιβεβαιώσουν, δυστυχώς, την κριτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία στην επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. 
Ο συνδυασμός του ονόματος “Βόρεια Μακεδονία”, “μακεδονικής” γλώσσας και “μακεδονικής” εθνότητας είναι το  θερμοκήπιο για την ανάπτυξη του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού των Σκοπίων».

Οι δηλώσεις του Ντιμιτρόφ έγινα σε απάντηση ερώτησης του ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη όπου ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πώς θα ονομάζεται ο λαός της χώρας του, μετά τη συμφωνία της 17ης Ιουνίου στις Πρέσπες.

«Είμαι Μακεδόνας», ήταν η απάντηση του Ν. Ντιμιτρόφ προσθέτοντας ότι «όταν η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ η χώρα μου θα λέγεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα».

Ο Ν. Ντιμιτρόφ διευκρίνησε ότι ο όρος Μακεδόνας έχει διαφορετικές σημασίες και ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν Μακεδόνες και πως υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη χώρα και την περιοχή της Μακεδονίας και πως η διάκριση αυτή είναι erga omnes.


Σχολιάστε εδώ
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!