Φεστιβάλ Tomatina – “Κέτσαπ”… οι δρόμοι της πόλης Μπουνιόλ

Φεστιβάλ Tomatina – “Κέτσαπ”… οι δρόμοι της πόλης Μπουνιόλ

Χιλιάδες εκσφενδόνισαν ο ένας στον άλλο 145 τόνους τομάτες, γιορτάζοντας την Τετάρτη το ετήσιο φεστιβάλ Tomatina στην πόλη Μπουνιόλ της επαρχίας Βαλένθια στην ανατολική Ισπανία.

Ο ήχος από μια κροτίδα σήμανε την έναρξη της μαζικής ντοματομαχίας στις 11.00 το πρωί και κατά τη διάρκεια της επόμενης ώρας έξι φορτηγά γεμάτα κιβώτια με υπερώριμες τομάτες κατευθύνθηκαν στον κεντρικό δρόμο της μικρής πόλης προμηθεύοντας πολεμοφόδια τους φεστιβαλιστές.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, ορισμένοι φορούσαν γυαλιά ηλίου ή γυαλιά κολύμβησης για να προστατεύουν τα μάτια τους καθώς όλοι τους ήταν πασαλειμμένοι με κόκκινο πολτό.

Το φεστιβάλ Tomatina λέγεται ότι προήλθε από έναν τσακωμό που ξέσπασε αυθόρμητα ανάμεσα στους χωρικούς το 1945. Ο ντοματοπόλεμος είχε απαγορευτεί για λίγο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 μεσούσης της δικτατορίας του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο αλλά σήμερα προσελκύει χιλιάδες κόσμου, ντόπιους και ξένους τουρίστες. Η Tomatina διοργανώνεται την τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου και φέτος συμπληρώνει τα 73 της χρόνια.

ΠΗΓΗ+Φωτο: newpost.gr


Σχολιάστε εδώ