Μέρκελ: Παράδειγμα αλληλεγγύης το ελληνικό πρόγραμμα

Μέρκελ: Παράδειγμα αλληλεγγύης το ελληνικό πρόγραμμα

Την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος βοήθειας χαιρέτισε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, χαρακτηρίζοντας το μνημόνιο ως «ένα καλό παράδειγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

Σε ανακοίνωσή της, η Γερμανίδα πολιτικός εξήρε τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας, καθώς «η ανάπτυξη επανήλθε και οι επενδύσεις αυξάνονται και πάλι».

Σημείωσε δε, ότι τα προηγούμενα χρόνια αντίστοιχες επιτυχίες είχαν και οι υπόλοιπες μνημονιακές χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κύπρος.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιβλέπει την Ελλάδα εντατικά τέσσερις φορές ετησίως την πρώτη περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος. Θα ελέγχει επιπλέον, τις ελληνικές εγγυήσεις για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής πορείας» διαμήνυσε, στη συνέχεια.

Και πρόσθεσε: «Μέχρι το 2022 η Ελλάδα θέλει να επιτυγχάνει ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ και κατόπιν να τηρεί τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες».

Κατά την Καγκελάριο, «όλες οι χώρες της Ευρωζώνης στήριξαν την Ελλάδα σ’ αυτόν τον δρόμο», ενώ επανέλαβε ότι θεσμοί και ΔΝΤ επέδειξαν κατ’ επανάληψη μεγάλη αλληλεγγύη.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα, η οποία μελλοντικά θα χρηματοδοτείται και πάλι χάρη στις δικές της δυνάμεις» κατέληξε η Μέρκελ.

Πηγη+Φωτο: naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ