Μία απίστευτη καταγγελία σχετικά με το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»

Μία απίστευτη καταγγελία σχετικά με το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»

Μία απίστευτη καταγγελία έχει φθάσει στα γραφεία της Εισαγγελίας Πειραιά και βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης. Σύμφωνα με αυτήν, οι αρμόδιοι δεν ενέργησαν όπως έπρεπε κατά της θαλάσσιας ρύπανσης που προκλήθηκε από το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» και την άφησαν να επεκταθεί προς τη Γλυφάδα και την Ανάβυσσο για να έχει μεγαλύτερο έργο να εκτελέσει η αντιρρυπαντική εταιρεία και να πάρει περισσότερα χρήματα.

Ήδη η συγκεκριμένη εταιρεία διεκδικεί από το IOPC Funds και το Γαλάζιο Ταμείο περίπου 50 εκατ. ευρώ! Μέρος του ποσού που διεκδικεί αφορά τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων που προέκυψαν από τη βύθιση του πλοίου, τα οποία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί προς επεξεργασία στις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού του Πειραιά. Όμως η εταιρεία τα μετέφερε παράνομα σε δικές της εγκαταστάσεις.

Με αγωγή που έχει καταθέσει ο ΟΛΠ διεκδικεί από την εταιρεία τα ποσά που αντιστοιχούν στα στερεά απόβλητα και της καταλογίζει δολιότητα με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό για την ενέργειά της.

 


Σχολιάστε εδώ