Τα παιδία παίζει, εν ου παικτοίς!

Stelios Papathemelis (3267843030).jpg
Του
ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ
Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης


«Τα παιδία παίζει». Και δεν παίζουν βεβαίως τράμπα-τραμπαλίζονται, αφού δεν είναι σχολιαρόπαιδα, αλλά διαχειρίζονται μείζονα εθνικά θέματα από τις θέσεις-κλειδιά που τους εμπιστεύθηκε το εκλογικό σώμα. Οπότε παίζουν «εν ου παικτοίς». Εξάλλου δεν τους πιάνει το μάτι μας να κατέχουν τη μαθηματική θεωρία των παιγνίων και τις εφαρμογές της.

Γκάφα μεγατόνων η πρόσφατη τροπολογία Γαβρόγλου για τους μουφτήδες της Θράκης, των οποίων κηρύσσει βιαίως λήξασα τη θητεία. Οι δύο απομακρυνόμενοι μουσουλμάνοι λειτουργοί άντεξαν όλα αυτά τα χρόνια την επιθετικότητα και την υπονόμευση τόσο του κεμαλικού όσο και του νεοθωμανικού τουρκικού κράτους και παρακράτους και άσκησαν τα καθήκοντά τους με τον πρέποντα σεβασμό στην ελληνική έννομη τάξη.

Το ισχύον νομικό καθεστώς για τους μουφτήδες της Θράκης ορίζεται στις Συνθήκες Σεβρών, Λωζάννης και στους ν. 2345/20 και 1920/91. Η βίαιη απομάκρυνση των Μέτσο Τζεμαλί και Μεχμέτ Σινίκογλου συνιστά το πρώτο βήμα παραίτησης της Ελληνικής Πολιτείας από το δικαίωμα να διορίζει τους ασκού­ντας και δικαιοδοτικά καθήκοντα μουφτήδες της Θράκης και εκχώρηση αυτού του δικαιώματος στον Ερντογάν και στους μηχανισμούς της ΜΙΤ και του προξενείου.

Ο Σουλτάνος πιέζει και εκβιάζει διαρκώς. Επιδίδεται σε ένα αδίστακτο παζάρι. Το ερώτημα είναι τι πήρε ο κ. Τσίπρας για να δώσει αυτό που έδωσε; Ούτε την απελευθέρωση των δύο παιδιών μας δεν έθεσε ως όρο; Και αν τη ζήτησε και του την αρνήθηκαν, γιατί έσπευσε να ικανοποιήσει ένα άκρως υπονομευτικό για την εθνική μας υπόσταση τουρκικό αίτημα;

Η επίσημη Ελλάς έχει διαπράξει αδιακόπως με όλες τις κυβερνήσεις αυτοκτονικά λάθη στη Θράκη. Άκριτες οι ρυθμίσεις «Καποδίστρια» και «Καλλικράτη». Βλακώδης η υπαγωγή Πομάκων και Ρομά στην τουρκική εκπαίδευση, που οδήγησε στη σταδιακή ομογενοποίησή τους με τους τουρκόφρονες. Ο διαβρωτικός ρόλος των ψευδομουφτήδων είναι χείριστο προηγούμενο για τον ρόλο του κεμαλικού και νεοθωμανικού παρακράτους στη Θράκη μας.

Ο Βίας ο Πριηνεύς αποφαινόταν τω καιρώ εκείνω: «Το λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως». Το να υποστηρίζεις, δηλαδή, όσα συμφέρουν την πατρίδα σου είναι γνώρισμα δυνατής ψυχής και φρόνησης. Ιδιότητες που προφανώς λείπουν από τους τωρινούς διαχειριστές της εξουσίας.

Η μοναδική, μάλλον, διμερής συμφωνία που κατάφερε η Μέρκελ για επιστροφή προσφύγων – λαθρομεταναστών από τη Γερμανία είναι αυτή που υπέγραψε ο δικός μας. Ο βούλγαρος ομόλογός του, μετά την κάθετη άρνηση της Βουλγαρικής Βουλής, αρνήθηκε να υπογράψει. Η συμφωνία Μέρκελ – Τσίπρα εφαρμόζεται ήδη μονόπλευρα εις βάρος μας. Δηλαδή, πήραμε 1.500 από τη Γερμανία και «συζητούμε» ακόμη με τους Γερμανούς αν θα πάρουν, με το αιτιολογικό της οικογενειακής επανένωσης, ευρισκόμενους στην Ελλάδα προσφυγομετανάστες.

Τελικά έχει δίκιο ο Νίκος Γκάτσος να απαιτεί διά στόματος Μαρίας Φαραντούρη:

«Έλα, της θάλασσας θεριό
και του πελάγου μπόρα,
το φοβερό σκουπιδαριό,
να διώξεις απ’ τη Χώρα»!

E-mail: stpapathemelis@gmail.com,
danagennisi.press@gmail.com


Σχολιάστε εδώ