Γ. Τσίπρας: «Τον Οκτώβριο θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει» το θέμα των συντάξεων

Γ. Τσίπρας: «Τον Οκτώβριο θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει» το θέμα των συντάξεων

Γ. Τσίπρας στον 105,5 Στο Κόκκινο: «Τον Οκτώβριο θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει» το θέμα των συντάξεων

Ακούστε το ηχητικό ΕΔΩ:

«Σε λίγες ημέρες βγαίνουμε από το τρίτο πρόγραμμα, το μόνο που ολοκληρώθηκε, καθώς τα προηγούμενα δύο έκαναν τεράστια ζημιά στην ελληνική οικονομία χωρίς να καταλήξουν πουθενά», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Σήμερα έχουμε», όπως ανέφερε:
οικονομία σε ανάπτυξη, για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα και συνεχίζεται, κάτι που έχει να συμβεί πάνω από 10 χρόνια. χρέος βιώσιμο καθώς έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότησή του τουλάχιστον μέχρι το 2022 και μας ανοίγει έναν “καθαρό διάδρομο” για περίπου 15 χρόνια.
Πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι «προτεραιότητα είναι, σε αυτό το ευνοϊκό περιβάλλον, για τον επόμενο χρόνο»: η όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκτηση του κατεστραμμένου από την λιτότητα και τις υφεσιακές πολιτικές ΑΕΠ να δοθούν περαιτέρω οικονομικές ανάσες στην κοινωνία, μέσω στοχευμένων μειώσεων φόρων ή αυξήσεων των κοινωνικών δαπανών να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας κυρίως, να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία με την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης «Νομίζω θα έχουμε νέα για αυτό στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ακουστούν συγκεκριμένα μέτρα», όπως εκτίμησε.

Για τις συντάξεις και την πιθανότητα να επιτευχθεί η ανάκληση της απόφασης για τις μειώσεις που είχε επιβάλει το ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «αναγκαστικά αυτή η συζήτηση θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει προς τον Οκτώβρη», σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα».


Σχολιάστε εδώ