Τι σημαίνουν τα πάρε – δώσε του Κυριάκου με τον Χατζηοσμάν;

Τι σημαίνουν τα πάρε – δώσε του Κυριάκου με τον Χατζηοσμάν;

-Παζάρι για τη μειονοτική ψήφο;

Ελπίζουμε να πρόκειται περί λάθους η πληροφορία που δημοσιεύθηκε σε μειονοτικά ΜΜΕ. Η πληροφορία λοιπόν ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης κάλεσε στην Αθήνα για συνάντηση τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο της ΠΕΚΕΜ και πρώην πρόεδρο του μειονοτικού κόμματος του Σαδίκ, Αχμέτ Χατζηοσμάν. Πριν από λίγες ημέρες είχε δημοσιευθεί φωτογραφία του κ. Χατζηοσμάν με την Ντόρα Μπακογιάννη στην τελετή που έγινε στην Άγκυρα για την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου Τ. Ερντογάν, που ήταν και οι δύο καλεσμένοι.

Αν δεν ξέρει ο κ. Μητσοτάκης, ας ρωτήσει πάντως για το ποιος είναι ο κ. Χατζηοσμάν, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, λόγω και της φιλίας του με τον Χαλίτ Ερέν, προέδρου του IRCICA του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης και ισχυρότατου παράγοντα στην Άγκυρα, επιχειρεί να αναδειχθεί σε πολιτικό πάτρωνα της μειονότητας. Κάθε συναλλαγή μαζί του, έστω και με την υπόσχεση ότι η μειονοτική ψήφος θα χειραγωγηθεί, θα είναι εθνικά λανθασμένη κίνηση. Η ΝΔ, που λόγω και της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να έχει πρόσβαση σε σημαντική μερίδα της μειονότητας που έζησε την πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας του Κωσταντίνου Μητσοτάκη, οφείλει να αποδεσμευθεί οριστικά από τα δεσμά του προξενείου.

Και αυτό φυσικά δεν αφορά μόνο τη ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικοί όπως ο Μουσταφά Μουσταφά και ο Αϊχάν Καραγιουσούφ προσπαθούν να διασώσουν την αριστεροσύνη τους και να μην ταυτίζονται πλέον με το τουρκικό προξενείο, αλλά σε αυτήν την προσπάθεια απογαλακτισμού τους, εφόσον είναι ειλικρινής, θα πρέπει να τους βοηθήσει και η Αθήνα…

Στο πλαίσιο αυτό, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τουλάχιστον οι κ. Μουσταφά και Καραγιουσούφ τόλμησαν και παρέστησαν στην παραδοσιακή γιορτή που οργάνωσαν στο ύψωμα Χίλια οι αλεβίτες της Θράκης, σε πείσμα του προξενείου και όσων θέλουν να μετατρέψουν και αυτήν τη γιορτή σε εργαλείο του τουρκισμού στη Θράκη.

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ