Δραματική αύξηση των θανάτων από καύσωνα θα έχουμε τα επόμενα χρόνια

Δραματική αύξηση των θανάτων από καύσωνα θα έχουμε τα επόμενα χρόνια

Δραματική αύξηση των θανάτων από καύσωνα θα έχουμε τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2080 σε ορισμένες περιοχές της Γης αν οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής δεν λάβουν δραστικά μέτρα. Μελέτη που έγινε προειδοποιεί ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές θα είναι κα­τακόρυφη, ενώ ακολουθούν η Αυστραλία, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ.

Το μαθηματικό μοντέλο που ακολούθησαν οι ερευνητές χρησιμοποίησε διάφορα σενάρια, που συμπεριλάμβαναν διαφορετικές εκπομπές αερίων που θεωρούνται υπεύθυνα για την αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη, βαθμούς ετοιμότητας και στρατηγικές προσαρμογής, όπως επίσης και πυκνότητα πληθυσμού, για να εκτιμήσουν τον αριθμό των θανάτων που σχετίζονται με τους καύσωνες σε 412 κοινότητες, σε 20 χώρες, από το 2031 μέχρι το 2080.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε σύγκριση με την περίοδο 1971-2020, και βάσει του ακραίου σεναρίου, στις Φιλιππίνες θα καταγραφούν 12 φορές παραπάνω θάνατοι που θα συνδέονται με την υπερβολική ζέστη το διάστημα 2031-2080.

Με βάση το ίδιο σενάριο, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν πενταπλάσιους θανάτους και η Βρετανία πιθανόν τετραπλάσιους για την ίδια περίοδο.
Οι προειδοποιητικές καμπάνες κτυπούν…

Ακούει κανείς ή θα λέμε τότε «στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα»;


Σχολιάστε εδώ