Ο Αντετοκούνμπο πρέπει να αποδείξει τώρα ότι είναι ο καλύτερος παίκτης της Ανατολής

Ο Αντετοκούνμπο πρέπει να αποδείξει τώρα ότι είναι ο καλύτερος παίκτης της Ανατολής

 

Μετά τη μεταγραφή του ΛεΜπρόν Τζέιμς στη Δύση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πλέον την ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στην ανατολική περιφέρεια του NBA.

Για το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν αναμφισβήτητα ο «βασιλιάς» της ανατολικής περιφέρειας. Αρκεί μόνο να θυμηθούμε ότι συμμετείχε σε 9 από τους 15 τελικούς του NBA. Αν προσθέσουμε και τις 14 εμφανίσεις σε τουρνουά All Star, τα τέσσερα βραβεία του ως MVP και τις 12 φορές που ήταν η πρώτη επιλογή όλων των ομάδων του NBA, τότε έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Ο Τζέιμς, ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή και ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, δεν θα παίζει για την Ανατολή την επόμενη σεζόν, καθώς υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο ύψους 154 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Η αποχώρησή του ΛεΜπρόν από τη Ανατολική περιφέρεια αφήνει ένα μεγάλο κενό που, όμως, ελπίζει να γεμίσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, το αστέρι των Μιλγουόκι Μπακς.

«Εξεπλάγην μόλις έμαθα για τη μεταγραφή του Τζέιμς, αλλά νομίζω ότι το σκέφτηκε πολύ καλά πριν το κάνει», δήλωσε ο Αντετοκούνμπο όταν ρωτήθηκε για την απόφαση του ΛεΜπρόν να πάει στους Λέικερς, σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα στις αρχές Ιουλίου, με αφορμή το εξώφυλλο του video game ΝΒΑ 2Κ19, του οποίου ο Γιάννης θα αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο. Μάλιστα, η παρουσία του Greek Freak θα κοσμεί τη standard edition του παιχνιδιού, ενώ το εξώφυλλο της special edition για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του παιχνιδιού θα είναι αφιερωμένο στον ΛεΜπρόν.

Την περασμένη σεζόν, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατατάχθηκε δεύτερος καλύτερος παίκτης, σε ατομικό επίπεδο, πίσω από τον Τζέιμς σε πολλαπλές κατηγορίες ψηφοφορίας: Αll-Star, Αll-NBA και MVP. Με 26,9 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4,8 ασίστ, 1,5 κλεψίματα και 1,4 μπλοκαρίσματα ανά αγώνα, ο Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε την καλύτερή του σεζόν έπειτα από πέντε χρόνια στο NBA, ενώ δείχνει να έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Με την αποχώρηση του Τζέιμς, ο Αντετοκούνμπο έχει τώρα την ευκαιρία να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο «βασιλιάς», ως κορυφαίος παίκτης της Ανατολής. Πρόκειται για μια πρόκληση που δείχνει να έχει πάρει στα σοβαρά, όπως απέδειξε η απάντησή του σε ένα tweet από τον Σκιπ Μπέιλες της Fox Sports, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι,«Ο καλύτερος παίκτης στην Ανατολή είναι πλέον ο Τζόελ Εμπίντ». Η απάντηση του Αντετοκούμπο; «Είναι ότι χρειαζόμουν γι’ αυτό το καλοκαίρι. Σε ευχαριστώ Σκιπ!», προσθέτοντας το hashtag #motivation (κίνητρο).

Ωστόσο, δεν πρόκειται μόνο για την προσωπική πρόκληση του Γιάννη, που καλείται να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ανατολή. Είναι σημαντικό και για τους Μπακς να αποφασίσουν αν θέλουν πραγματικά να ακολουθήσουν τα βήματα του ΛεΜπρόν, γιατί θα πρέπει να βελτιώσουν το συνολικό παιχνίδι τους. Μάλιστα, έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε που κέρδισαν έναν ολόκληρο γύρο πλέι-οφ.

Οπότε, μπορεί η αποχώρηση του ΛεΜπρόν από την Ανατολή να τους έδωσε ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα, αλλά προκειμένου να φτάσουν ψηλά, οι Μπακς θα πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια που λέγονται Μπόστον Σέλτικς, Φιλαδέλφεια 76ερς και Τορόντο Ράπτορς, που είναι τα φαβορί για το πρωτάθλημα της ανατολικής περιφέρειας του ΝΒΑ, σύμφωνα με τη Sportingbet.


Σχολιάστε εδώ