Μέτωπο Ισραήλ, Κύπρου, Αιγύπτου κατά Τουρκίας!

Μέτωπο Ισραήλ, Κύπρου, Αιγύπτου κατά Τουρκίας!

-Έτοιμοι για όλα…

Μάλλον η Τουρκία δεν το περίμενε και η ομοβροντία από τους πρεσβευτές του Ισραήλ και της Αιγύπτου στην Κύπρο αιφνιδίασε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στη συνάντηση των πρεσβευτών, όπου βασικό θέμα ήταν οι προκλητικές απειλές της Τουρκίας, με τις οποίες θέλει να σταματήσει τις έρευνες και γεωτρήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ισραηλινός πρεσβευτής Ααμί Ραβέλ δήλωσε ότι ελπίζει «να μην υποχρεωθεί το Ισραήλ να παρέμβει στρατιωτικά εναντίον της Τουρκίας», σε περίπτωση φυσικά που η Κύπρος βρεθεί στο στόχαστρο της Τουρκίας.

Αλλά και η αιγύπτια πρεσβευτής Μ.Τ. Μουχαμάντ, στο ίδιο κλίμα, έκανε λόγο για στρατιωτική δράση, εάν χρειασθεί. Και σαν να μην τους έφθανε αυτό, ήρθε και η αμερικανίδα πρεσβευτής στην Κύπρο Καθλίν Ντόχερτι και δήλωσε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας, στην οποία είχαν αναφερθεί οι δύο συνάδελφοί της, είναι απαράδεκτη.

Η απάντηση της Τουρκίας ήταν έντονη και επιθετική και στράφηκε διακριτικά εναντίον των δύο χωρών (κάλεσε τους πρεσβευτές να μην υπερβαίνουν τις αρμοδιότητές τους), καθώς πολλά προβλήματα έχει ήδη με Αίγυπτο και Ισραήλ, αλλά ήταν ξεκάθαρη σε ό,τι αφορά την Κύπρο. Και πάλι η προειδοποίηση ήταν να μην προχωρήσουν τα ενεργειακά χωρίς να έχει προηγηθεί λύση του Κυπριακού ή εάν δεν καταστήσει η Κυπριακή Δημοκρατία συνεταίρους τους Τουρκοκυπρίους, ακόμη και πριν από τη λύση…

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ