Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του
Μάκη Κουρή


Και το είδαμε, το ζήσαμε όλες αυτές τις μέρες, τις δύο τελευταίες εβδομάδες, με την πύρινη κόλαση, που άφησε πίσω της ανθρώπινες τραγωδίες, απώλειες που λίγες μέρες πριν είδαν το φως, που δυστυχώς δεν κράτησε πολύ. Απλός, ανώνυμος κόσμος, άνθρωποι χωρίς φουσκωμένες τσέπες και λιμουζίνες έδωσαν από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που μέσα σε λίγες στιγμές τα έχασαν όλα.

Αυτός είναι ο Έλληνας.

«Παρών» φώναξαν και αρκετοί από τους έχοντες, που πρόσφεραν πολλά, με πρώτο το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, το οποίο ανταποδίδει στην πατρίδα σημαντικά ποσά για την κάλυψη αναγκών κάθε μορφής. Μπορούμε πολλά. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι και να μη σφαζόμαστε, να μη βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας, προς μεγάλη χαρά των γειτόνων μας…

Πάντα εύστοχη στις επισημάνσεις της και στην κριτική της. Περί της πολύ γνωστής στη διεθνή σκηνή, που τιμά την Ελλάδα, Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ ο λόγος. Σε συνέντευξή της τόνισε: «Αν διευθύνουν οι ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί. Κι αν διευθύνουν οι ανάξιοι, τότε φταίει η γενική απαξίωση».

Σταράτες κουβέντες… Τίποτε δεν έρχεται μόνο του.

Δικαιώθηκε ο πολύ καλός φίλος Βύρων Πολύδωρας. Από την επομένη της «Κόλασης του Δάντη» που βίωσε η Ανατολική Αττική, την οποία πλήρωσε πολύ ακριβά, με ανθρώπινες ζωές, όλοι μιλούν για τον «στρατηγό Άνεμο». Πόσο πιο μπροστά από όλους τους μεγαλόσχημους ήταν όταν μίλησε για τον «στρατηγό Άνεμο» στις μεγάλες φωτιές στην Ηλεία…

Τι να τα κάνεις τα πλεονάσματα όταν χάνονται άνθρωποι… Αυτό το… πλεόνασμα μετριέται μόνο με αβάσταχτο πόνο και δάκρυα…

Ετοιμαστείτε για ταξίδι στον… Ήλιο! Η NASA πρόκειται να ξεκινήσει μια ιστορική αποστολή σε λίγες ημέρες. Θα εκτοξεύσει έναν δορυφόρο ο οποίος θα πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Ήλιο για να συλλέξει πολύτιμα στοιχεία για το μητρικό μας άστρο και τα φαινόμενα που παράγονται εκεί.

Για να πάρετε μια γεύση, 10 δισεκατομμυρίων ετών υπολογίζεται ότι θα είναι ο Ήλιος όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος της ζωής του.


Σχολιάστε εδώ