Αύριο παρουσιάζεται η νέα δομή της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Αύριο παρουσιάζεται η νέα δομή της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Ο πρωθυπουργός με τον υπ. Εσωτερικών θα κάνουν τις ανακοινώσεις

Μετά τη σημερινή διευρυμένη σύσκεψη στο Λαύριο και τα 20 μέτρα που εξαγγέλθηκαν για να μπει τέλος στην αυθαίρετη δόμηση, σύμφωνα με το newpost.gr, αύριο στο προσκήνιο έρχεται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Aσφαλείς πληροφορίες του newpost.gr θα αναλυθεί από τον πρωθυπουργό και τον Πάνο Σκουρλέτη μετά από ειδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί.

Θα υπάρχει ένας ενιαίος φορέας που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων όχι μόνο στη φάση της ανταπόκρισης, αλλά και στα στάδια της ενσωμάτωσης των ερευνητικών δεδομένων, καθώς και στις φάσεις πρόληψης, προετοιμασίας και αποκατάστασης. Αυτό είχε τονίσει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στην “Αυγή της Κυριακής”, που του έχει ανατεθεί από τον πρωθυπουργό ο συντονισμός για την αναδιοργάνωση του Οργάνου. Ταυτόχρονα θα υποστηριχθεί από σύγχρονες τεχνολογίες και υποδομές πληροφορικής και επικοινωνιών.

Στη νέα δομή θα υπάρχει συγκεκριμένο στρατιωτικό προσωπικό (κατά πάσα πιθανότητα των Ειδικών Δυνάμεων), που θα είναι επιφορτισμένο με το καθήκον της συνδρομής στις επιχειρήσεις της Πολικής Προστασίας. Το προσωπικό αυτό θα φέρει ειδική σήμανση στη στολή του. Επιπλέον, συγκεκριμένα τεχνικά μέσα θα είναι σε διαρκή ετοιμότητα για να επιχειρήσουν σε φυσικές καταστροφές. Η κινητοποίηση του προσωπικού και των μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων θα γίνεται αυτόματα.

Φωτο: twitter/primeminister


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τις 20 παρεμβάσεις για το ξήλωμα των παθογενειών του παρελθόντος ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας


 


Σχολιάστε εδώ