Ζόρια για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Ζόρια για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

-Κινδυνεύει να χάσει το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League

Τα καμπανάκια ηχούσαν εδώ και καιρό. Μόνο που τώρα πλέον δεν ακούγονται απλά καμπανάκια, αλλά οι καμπάνες της μητρόπολης…

Ήταν δεδομένο ότι ψάχναμε υπερβάσεις για να ανέβει η Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Υπερβάσεις όχι από τον δεύτερο προκριματικό γύρο όμως, που οι ελληνικές ομάδες μπαίνουν στα γκρουπ των ισχυρών.

Ο Ατρόμητος με τον Αστέρα Τρίπολης είχαν την ευκαιρία να περάσουν τουλάχιστον έναν γύρο και να δώσουν βαθμούς στην Ελλάδα. Μάλιστα ήταν και τυχεροί στη δεύτερη κλήρωση, μιας και εάν προκρίνονταν θα έπεφταν πάνω σε Απόλλωνα Λεμεσού και Μόλντε αντίστοιχα.

Όλα αυτά στη θεωρία, διότι στην πράξη μείναμε με τους 0.100 του Ατρομήτου (με την ισοπαλία στο 95′) κι άλλους 0.100 του Αστέρα από την ισοπαλία με τη Χιμπέρνιαν.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι στην αυριανή κλήρωση αντί για πέντε ομάδες θα έχουμε τρεις, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Ο τέταρτος και ο πέμπτος του ελληνικού πρωταθλήματος αποχαιρέτησαν νωρίς την Ευρώπη με μόλις δύο ισοπαλίες στα τέσσερα παιχνίδια και πλέον αναμένουμε τους άλλους τρεις εκπροσώπους να δούμε πώς θα πάνε αυτοί.

Τουλάχιστον ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε τη συμμετοχή σε όμιλο του Europa League με την πρόκριση επί της Βασιλείας και ελπίζει πως θα κάνει την υπέρβαση περνώντας τη Σπαρτάκ Μόσχας για να βρει στα πλέι οφ του Champions League τη Φενέρμπαχτσε ή την Μπενφίκα.

Και ανάλογα καλά ελπίζουμε να πάει η ΑΕΚ που αντιμετωπίζει τη Σέλτικ και ο Ολυμπιακός που τίθεται αντιμέτωπος με τη Λουκέρνη.

Διότι αν το πράγμα… στραβώσει και μ’ αυτούς τότε «κλάφ’ τα, Χαράλαμπε». O ρεαλιστικός στόχος της Ελλάδας είναι να κρατήσει τη 15η θέση με την οποία μπήκε τη φετινή σεζόν. Ωστόσο βρισκόμαστε ήδη στη 16η, με τους Κροάτες σε απόσταση αναπνοής για να πέσουμε ακόμα πιο χαμηλά.

Πιο συγκεκριμένα, οι Τσέχοι έχουν 23.175 βαθμούς, εμείς 23.100 και οι Κροάτες 23.000.

Μετά και το τέλος του δεύτερου προκριματικού γύρου όμως έχουμε τις λιγότερες ομάδες από τις χώρες που κυνηγάμε και όσο κοντά βρισκόμαστε στη 15η θέση τόσο απέχουμε κι από το να πέσουμε στη 17η, αφού η Κροατία συνεχίζει και αυτή με τρεις ομάδες και έχοντας χάσει μία. Επομένως, η διαίρεση των βαθμών την ευνοεί (διά τέσσερα αυτή, διά πέντε εμείς)!

Και να υπενθυμίσουμε πως αν πέσουμε κάτω από τη 15η θέση, τη σεζόν 2020 – 2021 θα μείνουμε μ’ έναν εκπρόσωπο στο Champions League και ο τέταρτος του πρωταθλήματος θα μπαίνει στα… βάσανα από νωρίς για το Europa League!

Όλο αυτό είναι αρκετό για να αφυπνιστούν οι κρατούντες του ελληνικού ποδοσφαίρου ή όχι;


Σχολιάστε εδώ