Έκτακτο ΚΥΣΕΑ: Ο Τσίπρας ξηλώνει αρχηγούς ΕΛΑΣ και ΠΣ: Αναμονή για τους αντικαταστάτες

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ: Ο Τσίπρας ξηλώνει αρχηγούς ΕΛΑΣ και ΠΣ: Αναμονή για τους αντικαταστάτες

Φήμες των τελευταίων ωρών, σύμφωνα με το ρεπορταζ του  hellasjournal.com, θέλουν τη διεξαγωγή εκτάκτου Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, με θέμα τις αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται και είναι πιθανότατα θέμα λίγων ωρών η ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου με τα ονόματα της νέας ηγεσίας των δυο Σωμάτων.

Πάντως σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που υπάρχουν, αντικαταστάτης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να είναι ο έως σήμερα υπαρχηγός, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ένας εκ των σκληρών Αξιωματικών, ιδίως όταν πρόκειται να λάβει πολύ σοβαρές επιχειρησιακές αποφάσεις. Ένας εκ των δυο υπαρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος πιθανόν να είναι ο αντικαταστάτης του Αρχηγού, Σωτήρη Τερζούδη.

Μετά την παραίτηση του κΝίκου Τόσκα, ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης είχε πολύωρες συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της πολιτικής προστασίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και αρκετών άλλων. Εκεί φαίνεται πως ακούστηκε για πρώτη ίσως φορά το θέμα αλλαγής στις ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ και του Π.Σ μετά τις φονικότερες πυρκαγιές της τελευταίας δεκαετίας και ίσως αυτές να είναι και το φυσικό «ντόμινο» μετά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου Τόσκα.

Πηγή+φωτο: hellasjournal.com


Σχολιάστε εδώ