«Πράσινο φως» από τον ESM για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης 15 δισ. ευρώ

«Πράσινο φως» από τον ESM για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης 15 δισ. ευρώ

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης ύψους των 15 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από το Συμβούλιο Διοικητών του ΕSM, όπως αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας σε ανακοίνωση του.

Όπως επισημαίνει ο ESM σε ανακοίνωση του, “ το Συμπληρωματικό Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελλάδα εγκρίθηκε την 1η Αυγούστου από το Συμβούλιο των Διοικητών του Μηχανισμού, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών των εθνικών κοινοβουλίων.Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το υπέγραψε για λογαριασμό του ESM.

Το Συμπληρωματικό Μνημόνιο Συνεργασίας επικαιροποίησε το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελλάδα που είχε εγκριθεί τον Αύγουστο του 2015 και επικαιροποιήθηκε για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2018. Αυτό ανοίγει τον δρόμο ώστε το Συμβούλιο Διοικητών του Μηχανισμού να εγκρίνει την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, το οποίο σχεδιάζεται να γίνει τις επόμενες ημέρες”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την εκταμίευση της τελευταίας δανειακής δόσης του ελληνικού προγράμματος.

Σημειώνεται ότι η τελευταία δόση του ελληνικού προγράμματος, ύψους 15 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό για τη δημιουργία ενός ταμειακού αποθέματος.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr


Σχολιάστε εδώ