Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας: Βίντεο με οδηγίες για τις δασικές πυρκαγιές

Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας: Βίντεο με οδηγίες για τις δασικές πυρκαγιές

Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, με την προβολή μηνυμάτων για τις δασικές πυρκαγιές μέσω βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο YouTube, ξεκίνησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Ο σκοπός της εκστρατείας ενημέρωση για το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση κινδύνου,  είναι η πρόληψη μιας νέας τραγωδίας σαν αυτή που συντελέστηκε στο Μάτι Αττικής, αλλά και για να εμπεδοθεί η κουλτούρα της πρόληψης των πυρκαγιών.

Η ΓΓΠΠ κάνει έκκληση στα ΜΜΕ «στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης τους, να προβάλλουν συχνότερα και ιδίως σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης τα βίντεο αυτά, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την εκ μέρους των πολιτών λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων».

Η καμπάνια περιλαμβάνει συνολικά τέσσερα σύντομα βίντεο, που αφορούν σε:

– Οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές.

– Χάρτη Πρόβλεψη Κινδύνου Πυρκαγιάς.

– Δασικές Πυρκαγιές: ΠροετοιμάσΠρ (αγροτικές δραστηριότητες).

– Κάνε το δικό σου σχέδιο!

Το κάθε βίντεο, διάρκειας λίγο πάνω από ένα λεπτό το καθένα, παρέχει οδηγίες για το τι πρέπει να έχει πάντα έτοιμο ο κάθε πολίτης, ώστε να φύγει γρήγορα και χωρίς καθυστέρηση απο τον τόπο της πυρκαγιάς, τι πρέπει να κάνει ο ίδιος και τι απαγορεύεται για την προστασία του δάσους και την πρόληψη των πυρκαγιών, πώς πρέπει να αξιολογεί τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς και κυρίως πώς πρέπει να ενεργούν οι αγρότες, που πολλές φορές έχουν γίναι υπαίτιοι εκδήλωσης πυρκαγιών από αμέλεια.

Επιπλέον, ανάμεσα στις οδηγίες είναι και όλοι οι τρόποι επικοινωνίας των πολιτών με τη ΓΓΠΠ και τις Αρχές, γενικότερα, για άμεση πληροφόρηση.


Σχολιάστε εδώ